Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zpověď exmanželky pařížského teroristy: Byl to nezaměstnaný hulič bez zájmu o politiku

Autor: bop - 
18. listopadu 2015
05:00

Do mešity nikdy nevkročil, neměl práci, celé dny jen spal a kouřil hašiš. Televizi neměl, zprávy nesledoval, nezdálo se, že by měl cokoli proti západní civilizaci. Tak tohle byl Ibrahim Abdeslam, jeden ze sebevražedných atentátníků zodpovědných za útoky v Paříži, podle popisu své bývalé ženy. Když se odpálil, zabil naštěstí pouze sám sebe. Co ho k činu ale vlastně vedlo?

Skoro by se zdálo, že Ibrahim Abdeslam (31) neměl nejmenší důvod něco takového udělat. Náboženství ho zdánlivě příliš nezajímalo. Do mešity nechodil, nemodlil se, ramadán dodržoval jen kvůli rodině. Ani jeho rodina však nebyla nijak ortodoxní. Ibrahimův otec byl řidičem metra a do mešity chodil jen v pátek.

Podle Naimy, jeho bývalé manželky, která odmítla zveřejnit své příjmení, protože nechtěla být spojována s teroristou, kouřil Ibrahim alespoň 3 až 4 marihuanové jointy denně, a když zrovna nehulil, jeho oblíbenou činností byl spánek. Politika ho prý vůbec nezajímala, zprávy nesledoval, dokonce prý doma ani neměli televizi.

Jeho náhlý náboženský radikalismus byl proto pro Naimu bleskem z čistého nebe. Podle ní byl její exmanžel pohodář, nikdy nebyl agresivní vůči ní ani jiným, a dokonce měl podle ní dobrý charakter.

Naima si Ibrahima vzala po dvou letech vztahu a dohodli se na světském, ne zrovna náboženském obřadu na radnici. Na svatbu nepřišli ani Ibrahimovi rodiče, ani jeho bratr Salah (26, v současné době hledaný pro zapletení do pařížských útoků), protože prý nebyli nijak blízká rodina. „Byli moderní, každý měl svůj život,“ popsala Naima pro britský server dailymail.co.uk.

Po dvou letech se odloučili a v roce 2013 rozvedli definitivně. Přesto však zůstali přáteli. Podle Naimy si Ibrahim hodlal nalézt novou manželku. Od té doby už se spolu pár vůbec nestýkal a nebyl v žádném kontaktu. O to větší šok pro Naimu byl, když se v pondělí dozvěděla o jeho zapojení do děsivých teroristických útoků v Paříži.

Ibrahim Abdeslam se odpálil před kavárnou Comptoir Voltaire. Zranil tři lidi, ale zabil pouze sám sebe. „Možná za to mohl ten hašiš. Možné je cokoliv. Jiné drogy nikdy nebral, když byl se mnou...“, spekuluje Naima.

 

 

 

 

 

setroseuros ( 18. listopadu 2015 15:17 )

Ex: ,,byl to slusny clovek, nikde nedelal,ani televizi nekoukal protoze ji nemel. Jen hulil a spal.,, A najednou mu z niceho nic pr.dlo v palici a rekl si, jdu neco udelat s kamarady me podobnymi... Kolik nam takovych ted s migranty nalezlo do Europy, bojim se i pomyslet!!

renoli ( 18. listopadu 2015 11:47 )

co je to "terisista" ?

mandat ( 18. listopadu 2015 11:16 )

 Proc by jsme si museli zvykat na terisisty ? jako proc ???????????? Nepoustet tu muslimskou bandu do zeme a ty,co tam nalezli,tak vyhazet a je po problemu.

dfghjk ( 18. listopadu 2015 09:07 )

Taky jste si všimli, jak se všichni naši mediální šašci oblékají do černého a to včetně bulvárních televizí Nova a Prima? Rád bych věděl, proč zrovna v souvislosti s událostmi v Paříži, vždyť v jejich vysílání se masakry podobného rozsahu objevují velmi často, například nedávný teroristický útok na ruské letadlo v Egyptě, kterému padlo za oběť téměř dvakrát tolik lidí. A žádné černé mundůry v tv nebyly. Tomu fakt nerozumím.

xaria ( 18. listopadu 2015 08:09 )

jako fetky, povaleči, a potížisti skončí 90 procent muslimů, at někdo udelá statistiku ve Francii, jak jsou tamní muslimové na tom, kdo pracuje, kdo se pořádně zapojil do společnosti, a potom to angele omlátí o tu její zabedněnou palici, vypráskat z Evropy všechny do jednoho, a turky to samé, pakáž co parazituje na naší společnosti,

Zobrazit celou diskusi