Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Andrea porodila dceru na záchodě v nemocnici. Zoufalá matka skončila na ulici

Autor: lm - 
26. října 2015
22:29

Mělo to pro ni být to nejšťastnější období v životě, ale místo toho řeší, kde složí v noci hlavu. Devětatřicetiletá Andrea ze Slovenska nedávno předčasně porodila na toaletách miminko, po propuštění z nemocnice byla ale její radost ta tam.

Těhotná žena předčasně porodila na toaletách polikliniky ve slovenském městě Humenné. Novorozená holčička po porodu nedýchala, ale zkušeným zdravotníkům se ji naštěstí podařilo zachránit. Andreu i dítě poté transportovali sanitkou do nedaleké nemocnice.

Matku s malou Natálkou po deseti dnech z nemocnice propustili. Domů ale jít nemohly. „Neměli jsme kam jít. Neměli jsme zajištěné bydlení,“ svěřila se zoufalá Andrea slovenské televizi JOJ.

Novopečená maminka proto skončila v centru sociálních služeb. Krom holčičky a jedné igelitky při příchodu nic neměla. „Poskytli jsme jí střechu nad hlavou, protože předešlé dny strávila někde na ulici,“ uvedl ředitel centra Jozef Sabol. V centru také sehnali Natálce kočárek, oblečení, plenky, mléko i vaničku na koupání.

Andrea ale stále nemá vyhráno. Ubytování v centru je totiž dočasné a ona prý nemá nikoho, kdo by jí pomohl. Její manžel odešel do zahraničí a ona podle svých slov zůstala na vše sama. Kvůli malé Natálce chce ale bojovat dál.

Video Žena porodila na toaletách a skončila na ulici. - TV JOJ
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi