Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mafiánský boss ze Slovenska dopaden v Německu: Ve voze s českou poznávací značkou

Autor: haj - 
25. října 2015
09:40

Zapleten byl do jedenácti vražd a bylo na něj vydáno dohromady deset evropských zatykačů. Nyní však slovenského mafiána Róberta Lališe (51) policie konečně dopadla v německém Kolíně nad Rýnem.

Róbert Lališ, který vystupoval i pod přezdívkou Kýbel, platil v devadesátých letech za jednoho z nejvlivnějších mužů podsvětí slovenské metropole a údajně šéfoval gangu Sýkorovců (který nesl jméno podle šéfa podsvětí Miroslava Sýkory, rozstříleného nájemnými zabijáky v roce 1997).

Na Lališe bylo vydáno již deset evropských zatykačů a pět z nich je stále platných. Teď se podařilo zločince zadržet německé policii v pátek odpoledne v Kolíně nad Rýnem. Na tiskové konferenci o tom informoval slovenský policejní prezident Tibor Gašpar.

„V čase zadržení nastupoval do automobilu, který byl registrovaný v České republice,“ nechal se slyšet Gašpar. „Zadržený se momentálně nachází v Düsseldorfu a požádáme o jeho vydání na Slovensko,“ dodal prezident.

Je možné, že k dopadení Lališe pomohla i jeho pravá ruka Martin „Rus“ Bihári. Ten byl totiž zatčen českou policií minulý týden a pravděpodobně tak přistoupil na dohodu s policií. Jemu i Lališovi totiž hrozí výjimečné tresty.

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání