Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Teroristé, Západ, internet a pseudonovináři. Klaus to v Rusku „rozjel“

Autor: ČTK, mts - 
22. října 2015
21:30

Problémy dneška přicházejí spíše ze Západu než z Východu. Evropa je místem, kde je selhání současného vývoje zřejmější a zřetelnější než v jakýchkoli jiných částech světa. Na konferenci mezinárodního Valdajského diskusního klubu v ruském Soči to prohlásil exprezident Václav Klaus.

Politik, který byl letos v červnu i hostem podobné konference v Petrohradě, popřel, že by největším ohrožením míru a demokracie byli teroristé, byrokraté, média, podnikatelé nebo diktátoři.

„Hlavní chybu vidím v nás. Jsme slabí, oportunističtí a nerozhodní. Problémem je naše nečinnost, která je projevem ztráty naší vitality, sebedůvěry a rostoucí unavenosti,“ řekl Klaus v projevu, jehož text byl zveřejněn na jeho osobních webových stránkách.

Exprezident se v této souvislosti ostře vymezil proti „fatálně chybným ismům“, mezi něž zařadil humanrightismus, multikulturalismus, environmentalismus, homosexualismus, kosmopolitismus a transnacionalismus. Západ podle Klause podrývá instituce, které umožnily vznik svobodného a prosperujícího světa.

„Nejsme odhodláni se rezolutně postavit multikulturalistickému tažení proti západní civilizaci... Nechráníme národní stát jako jediného spolehlivého garanta a ochránce demokracie,“ zdůraznil. Ani Rusko není podle něj vůči těmto nebezpečím imunní.

Globalizace podle bývalého českého prezidenta generuje konflikty. Západní civilizace se nechce zbavit pohodlného života a chybí jí silné názory. „Současná žurnalistika se stala chaotickým chrlením informací - hrozbou pro naši schopnost pochopit svět kolem nás. Internet umožnil vznik amatérských pseudonovinářů, kteří jakoukoli debatu trivializují,“ uvedl ve svém varovném projevu Klaus.

Na fóru mluvil i ruský prezident Vladimir Putin. Ten mimo jiné zalitoval rozpadu Sovětského svazu.

vi3ol ( 23. října 2015 13:09 )

V.K.laus se jednou ke spolupráci s STB a KGB zavázal, a je to prostě opravdu, ale opravdu charakter.. nemění svý postoje.. a taky nesmí.. jak by to vypadalo, kdyby Kreml jeho záznamy zveřejnil už teď??!.. Jednou se snad toho vy mladší dožijete..

steelheart ( 22. října 2015 23:49 )

berline, ty tvoje žvásty je lepší nečíst! a že média a pseudonovináři a pseudohumanisti kecaj zrovna tak, je evidentní! celá situace v Evropě je humus a lidi jako ty to určitě nevyřešej; když nepomůžeš, radši drž t l a m u! seš normální zrádce a podvraťák!

berlin71 ( 22. října 2015 22:55 )

Tento vlasti zradce ma jeste stale tu drzost se ukazovat na verejnosti??? Vyklubal se z nej dobrej fasoun . Diskutovat na tema Klaus je opravdu bezcene . Blesk zrejme ma ten nazor ze k problemu bezencu kteri v tomto momente stoji na chorvatske hranici se vyjadrovat nejni zapotrebi. Kolik chladu a nelidskosti se v tobe skryva cesky narode???? Je hambou nas vsech ze odvracime zrak a jeste z opovrzenim mluvime o lidech kteri potrebuji nasi pomoc. Hamba vsem politikum kteri v demokratickem sistemu poburuji narod k rasismus !!!!

tomikoomik ( 22. října 2015 22:13 )

Elisko pis, jsi tu jedina divcina, jiank samej chlap

Zobrazit celou diskusi