Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kdo přijde v Praze na ruskou ambasádu? Klaus i Paroubek. Zeman má jiný program

Autor: vr - 
11. května 2015
05:50

Den vítězství, letos dokonce 70. jubileum konce druhé světové války, už prezident Miloš Zeman (70) oslavil v sobotu přímo v Moskvě. Na dnešní recepci k téže příležitosti se na ruské velvyslanectví v Praze nedostaví.

Potvrzuje to i jeho oficiální program. Recepce, která začíná v poledne, se totiž kryje se Zemanovým setkáním s vietnamským prezidentem Truong Tan Sangem na Pražském hradě. Prezident nepřišel ani loni a jako důvod uvedl »osobní a pracovní program v Lánech«.

Místo sebe poslal například šéfa zahraničního odboru Hynka Kmoníčka (52) či kancléře Vratislava Mynáře (47). Spekulovalo se, že skutečným důvodem loňské nepřítomnosti hlavy státu byl nesouhlas s ruskou politikou na východní Ukrajině. Zákeřnější pak byly připomínky Zemanova vrávorání u korunovačních klenotů v roce 2013, které Hrad tehdy odůvodnil virózou. Oponenti zase faktem, že se v tentýž den na recepci Rusů vyskytl a popil. Prezident tuto interpretaci několikrát osobně odmítl.

Ačkoliv host číslo jedna bude chybět, dostaví se alespoň jednička někdejší – exprezident Václav Klaus (73). Ten dorazil i loni a na účet Zemana tehdy vtipkoval. „Přišli všichni nejvyšší úředníci, jen Zemana nechali doma. Možná mu to nedovolili, aby přišel,“ řekl tehdy. Podle informací Blesku se na akci chystá také expremiér Jiří Paroubek (62). Recepce je každoročně hojně navštěvována funkcionáři Komunistické strany Čech a Moravy.

kamcerka ( 11. května 2015 12:50 )

http://www.novarepublika.cz/2015/05/nemel-ten-milos-zeman-opet-pravdu.html Konečně se našel článek od Peroutky. Podívejte se na link...

kukuku ( 11. května 2015 09:55 )

A že Ti to Máňo tak vadí. Nejsi ty náhodou přihřátá ?

henryj ( 11. května 2015 09:41 )

Lepší reakci nenajdeme nikde.

kukuku ( 11. května 2015 09:41 )

Nevím, jestli máš pravdu. Ale záběry Havla, jak v letadle do USA cvičí angličtinu - ty mohly být zařazeny do pořadu pro pobavení stejně jako ty Bohuša Sobotky. Rádiovku na hlavě při tom mohli mít oba dva. Spíš bych řekl, že v těchto státech s málo frekventovaným jazykem uvítají každého významného politika (a přes Tvé blití na těchto místech jím Zeman je a na téma "otěplenije" tu bliješ už opakovaně), který je schopen mluvit místním jazykem.

henryj ( 11. května 2015 09:40 )

Proč by tam Václav nešel,byl (nebo ještě je)tichým agentem KGB!!! http://www.reflex.cz/clanek/politika/37636/byl-vaclav-klaus-agentem-kgb-nebo-cia.html

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa