Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Klaus: Islámský stát vytvořil hloupý Západ! Multikulturalismus je šílené zlo

Podle Václava Klause může za Islámský stát Západ
Podle Václava Klause může za Islámský stát Západ  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan, Reuters)
Autor: simao - 
31. ledna 2015
14:33

Po prezidentovi Zemanovi, který své názory na islám plně přednesl světu na kongresu v Praze, se rozpovídal i exprezident Klaus. Islámský stát označil za něco, co vytvořila hloupá politika Západu. Do něj se přitom opět nezdráhal zarýt i kvůli dění na Ukrajině.

Vnímá konflikt Východ - Západ, který se rozhořel na Ukrajině. Vzhledem k jeho vyjádřením však není nutné příliš složitě hádat, na jaké straně bariéry Václav Klaus stojí. Opět to dokázal v aktuálním rozhovoru pro Právo.

O dění na Ukrajině, kde proti sobě stojí ukrajinská armáda a proruští separatisté, Klaus tvrdí: "O konflikt Rusko–Ukrajina se vůbec nejedná. I když vím, že je to menšinový názor, já ho obhajuji po celém světě a budu s tím pokračovat dále... Prvotním hybatelem byly nepochybně Spojené státy a jejich přátelé v západní Evropě i někteří naši politikové, kteří nadšeně jezdili řečnit na Majdan. To je moje hluboké přesvědčení."

Sankce proti Rusku považuje za "krátkozrakou, hloupou politiku, která hrozí destabilizovat celý svět". "Z jednoho hlediska je to pokračování neexistujícího, naprosto vyčpělého náhradního boje s komunismem. Vy pořád bojujete s Leonidem Brežněvem a Sovětským svazem, říkám často svým partnerům v debatách. Ani jeden však již neexistuje. Rusko je někde úplně jinde," říká Klaus.

Do Západu se přitom exprezident pustil i kvůli současné situaci kolem Islámského státu. Prezident Zeman přitom v týdnu vyzýval ke společné mezinárodní akci proti islamistům. Klaus hledá v Právu kořeny problému.

"Islámský stát je vytvořená entita hloupou politikou Západu. Té využily skryté síly fundamentalistů, aby dnes dělali to, co dělají. Největší příčinou bylo v roce 2003 napadení Iráku a vše, co následně z toho vzešlo. Kdy už mně dá někdo za pravdu, protože jsem byl jeden z mála, a z prezidentů jediný, který si troufl říci, to je hloupost, to nedělejme," tvrdí v Právu Klaus.

Multikulturalismus prý považuje za "šílené zlo současného světa" a "fatální omyl". Co by na to řekl ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD)? "Ten člověk se mimochodem mýlí prakticky ve všem," nešetří Klaus syna slavného disidenta.

zdenios ( 4. února 2015 02:05 )

jen tak ty peníze všichni politici nemohou mít, když by byli jen oni bez lidí, kteří politiku sledují a díky politice žijí jinak než kdejaká zvěř

zdenios ( 4. února 2015 01:47 )

Jen brzdící skeptici ničí něco, co by mělo vzniknout celoplošně. Nejde jen o EU - je to jen naše společná domovina a brána ke skutečnému míru. Přestaňte už něco či někoho kritizovat a zahoďtě svoje zbraně vydokonalé suverenity.

zdenios ( 4. února 2015 01:42 )

Myslím, že Ukrajina byla jedna velká odsunutá berlínská zeď a barigáda problémů pod dozorem proruských usedlíků včetně exprezidenta nyní žijícího v Rusku.

zdenios ( 4. února 2015 01:23 )

Multikulturalismus prý považuje za "šílené zlo současného světa" a "fatální omyl". ..... jsem zklamaný tím, že Václav Klaus zmiňuje něco, co se tady na zemi vytvořilo přirozeně různorodě na mnoha místech životadárné koule. To, že se jakási demokracie snaží s tím vypořádat, není ZLO, ale pouze SNAHA žít, uživit se a mít radost ze života okolo sebe. Žít jen ve své ulitě nezávisle na nějaké společnosti může jen zaslepený jedinec, který má plnou pokladnu a tudíž žádné starosti !!!

lyznik008 ( 2. února 2015 15:56 )

Je zajímavé,že zmanipulovaní antiklauzovci vůbec nereagují na věcné argumenty,které ZDE docela trefně vyjadřuje např.valenta008.Pro zamindrákované jedince bez vlastního názoru je jednoduché přebírat pomluvy médií,která Klause a teď i Zemana likvidují jak to jde.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa