Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Syn hollywoodského režiséra se přidal k islamistům. Chtěl být knězem, ale stal se monstrem

Autor: Veronika Pavlíková, lmk - 
19. října 2015
13:35

Syn hollywoodského režiséra Lucas Kinney (26) se přidal k teroristické organizaci al-Káida. Jeho otec Patrick Kinney (59) je ve světě filmografie dobře znám, spolupracoval např. se Stevenem Spielbergem. Lucas se prý zradikalizoval v Rakousku, kde bydlel se svým otcem.

Lucas Kinney se objevil v propagandistickém videu nechvalně proslulé teroristické organizace al-Káida. Prominentní synáček na nahrávce vyzývá muslimy ke svaté válce!

Syn hollywoodského režiséra si teď říká Abú Basír al-Britaní, má typický plnovous, brýle a v náborových videích klidným hlasem vysvětluje, proč by se všichni lidé měli stát členy této krvelačné teroristické organizace. A to se prý chtěl stát ještě před několika lety katolickým knězem! Nechápete? Pak vězte, že i jeho matka Deborah (53) je ze svého synáčka na prášky!

„Vůbec nevím, jak se mohl takhle změnit a konvertovat k islámu, hrozně se bojím, že jej v Sýrii, kde se teď zrovna nachází, zabijí!“ říká s hrůzou Deborah, která se svým synem udržuje kontakt jen díky e-mailům a i v nich ji vyzývá, aby se také stala muslimkou.

Matka je přesvědčená, že Lucas k islámu konvertoval až ve Vídni, kam se přestěhoval za svým otcem, hollywoodským režisérem Patrickem Kinneym (59), který na řadě filmů, včetně Indiana Jonese, úzce spolupracoval se Stevenem Spielbergem (58). „Doufám, že přijde k rozumu a vrátí se nám domů, je příliš mladý na to, aby zemřel,“ uvedla zdrcená Deborah.

Lucas Kinney (26) alias Abú Basír al-Britaní se narodil ve Velké Británii. V roce 2001 se s matkou a nevlastním otcem přestěhoval do Saúdské Arábie a poté do Egypta, kde navštěvoval elitní soukromou školu. Poté odjel za svým otcem, hollywoodským režisérem Patrickem Kinneym do Vídně, kde studoval blízkovýchodní studia a naučil se arabsky. V roce 2013 odjel už coby praktikující muslim do války v Sýrii. Je prvním bílým Britem v al-Káidě.

maruch ( 19. října 2015 15:15 )

 Tady ti kkti jsou prostě na odstřel.

Zobrazit celou diskusi