Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Britská džihádistka si vzala na mušku americké vojáky. Zveřejnila jejich adresy, aby je al-Káida mohla zabít

Autor: lm - 
9. října 2015
23:04

Sally-Anne Jones (46) patří mezi jedny z nejnebezpečnějších britských občanů, kteří zběhli bojovat za ISIS. Britka, která si nyní nechává říkat Umm Husajn al-Britání, působí v řadách džihádistů už přes dva roky. Po smrti manžela začala na svém Twitteru vyhrožovat americkým vojákům a zveřejňovat jejich adresy.

Sally-Anne Jones dříve snila o kariéře rockové hvězdy, teď chce prolévat krev křesťanů. Britka se snažila v 90. letech uspět v hudební skupině, ale nakonec skončila s dvěma dětmi na sociálních dávkách. Pak ale přes internet poznala tehdy 21letého Brita Džunajda Husajna a v roce 2013 s ním utekla do Sýrie, kde se vzali. Nebezpečnému páru se začalo přezdívat "Pan a Paní Teror". V srpnu jejího manžela ale zabil dron, kterého vyslaly Spojené státy a Velká Británie.

Džihádistická vdova ale svůj boj proti Západu nevzdává. Na svém účtu na Twitteru zveřejňuje adresy amerických vojáků a podněcuje k útokům na ně. Jako posledního si vzala na mušku seržanta Dillarda Johnsona. "Chvástá se, že zabil 2746 nepřátelských bojovníků v Iráku se všemi možnými zbraněmi, od kulometu, přes odstřelovačskou pušku až po lovecký nůž," píše džihádistka na svém účtu. Zveřejněním jeho adresy chce prý "v jeho životě způsobit chaos a umožnit bratrům z al-Káidy ve Spojených státech, aby ho mohli vysledovat a zabít." Dillard ale odmítá, že by se počtem zabitých někdy chvástal.

Před dvěma dny Sally opakovaně zveřejnila adresu příslušníka amerického elitního komanda Navy SEALs, Roberta O'Neilla, který v roce 2011 třemi kulkami zastřelil Usámu bin Ládina. O'Neill vzápětí teroristům vzkázal: "Vím, jak se vám ubránit."

Sally-Anne Jones patří ke čtyřem známým extremistům, kteří se snaží ze Sýrie podněcovat teroristé útoky ve Velké Británii. Británie proto umístila ženino jméno na seznam nejnebezpečnějších britských náborářů k ISIS.

kuniksicht ( 10. října 2015 03:03 )

 takový jak jsi ty se nazývají nukleární čurak.... A ne zarhavi

balin ( 10. října 2015 01:13 )

typická blbá blondína, keby ich mali viac na obidvoch stranách, kto vie, čo by to prinieslo

mazelrozmazlenej ( 10. října 2015 01:11 )

Nechápu co někoho může lákat na Islámu.Teda pokud to není člověk který do kolonky koníčky nenapíše...znásilňování,mučení a stínání hlav.

alex_murphy ( 9. října 2015 23:18 )

To je Pergnerová, ne?

Zobrazit celou diskusi