Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Útočník z francouzského rychlovlaku: Hledala ho tajná policie ve čtyřech státech

Autor: ČTK - 
22. srpna 2015
08:27

Maročan (26), který v pátek v rychlovlaku z Amsterodamu do Paříže zranil dva lidi, byl v hledáčku nejen francouzské tajné služby, ale i jejich kolegů z Belgie, Německa a Španělska. Podle listu El País se útočník vracel ze Sýrie, kde pobýval.

Útočníka, který byl navrátilcem ze Sýrie, odzbrojila dvojice Američanů, jejichž čin již ocenil americký prezident Barack Obama. Případ vyšetřuje protiteroristický útvar.

"Prezident vyjádřil hlubokou vděčnost za odvahu a rychlý úsudek několika cestujících včetně amerických vojáků, kteří obětavě útočníka přemohli," uvedl Bílý dům v prohlášení. "Je očividné, že jejich hrdinská akce zřejmě zabránila mnohem horší tragédii."

Jedním ze zraněných je americký voják. Pentagon uvedl, že není v ohrožení života. Jeden ze zraněných byl postřelen, další utrpěl poranění nožem. AFP uvedla, že jejich stav je sice vážný, ale nejsou ohroženi na životě.

Američané, kteří 26letého útočníka zneškodnili, jsou vojáci. Jeden z nich se v červenci vrátil z Afghánistánu, druhý slouží na Azorech, uvedla AP.

 

5638 ( 22. srpna 2015 20:55 )

Moje řeč a myslím, že pokud to nezačnou ihned uskutečňovat, tak bude průser jako Brno. Jsou nevyzpytatelní a naprosto bez citu a emocí, jsou to prostě neandrtálský opice u kterých nevíte co udělají, když vás náhodou potkají!!!

5638 ( 22. srpna 2015 20:53 )

A teď z toho černýho zmr.da udělají přiblblý slunáčkáři chudáčka, kterýmu bylo ublíženo. Velebnosti du blejt!!!!!!!!!

gabreta ( 22. srpna 2015 10:17 )

Je otázka krátkýho času a policajti v EU nebudou mít čas, řídit provoz na křižovatkách a měřit rychlosti aut na silnicích!

jiri.k ( 22. srpna 2015 10:04 )

Co terorista, to muslim!!! Co na to říct? Jen se řiďte podle Francie, přijměte sem statisíce přivandrovalých muslimů, oni se vám odvděčí bombami, kalasnikovy a nenávistí. Muslimově neumí být vděční neumí si vážit pohostinnosti, mají v sobě neodstranitelnou nenávist ke všemu nemuslimskému.

mandat ( 22. srpna 2015 09:41 )

Muslim ma prumerne ctyri mena, datumy narozeni u nich se nepestuji, vetsinou maji jen rok.Kdyz jedou do Evropy,tak si vyberou jen dve jmena a vymysli si datum narozeni,aby Evropa mela klid.Ksichty maji stejny,zvlaste ty Berberi z Maroka,protoze s emichaji jen mezi sebou.Tak jaka je sance nekoho mezi nima najit?A tenhle fanatik neni jediny v Evrope,takovych je vic milionu, nez je Cechu.A je fakt, ze Evropa je uz v haji.Take nechapu, proc utecenci tvrde vyzaduji,ze musime zrovna my pomahat.z jakeho duvodu ? Evropa neni schopna pomahat svym lidem,V nemecku je dost bezdomovcu,kazdy 3 zije na hranici chudoby,ale Angela je presvedcena., ze Nemecko musi pomahat a bere vsechny utecence.Dokonce EU jezdi az k hranicim Libye a taha lidi do Italie.To je na hlavu.Mam takovy dojem, ze politici EU vidi jen ty miliardy,co se udajne vydavaji na pomoc.Nikdo to nemuze kontrolovat.Tak se vse pekne rozdeli mezi par politiku a zbytek se demonstrativne da na nakup stanu a jidla.Co bude s Evropou nebo lidma statu EU,to nikoho nezajima.Dotycny politici maji uz plna konta, a v tichosti se nekam uklidi a budou si uzivat zivota a my budeme otrocit muslimum,jestli to prezijeme. Vcera v Sasku demonstrovalo 1 500 lidi proti umisteni utecencu.Oni totiz utecenci jsou uz 4 x ve vetsim poctu nez obyvatele mestecka.Hned prvni den vykrikuji, ze potrebuji mesity.Prace tam neni,tak nikomu nehrozi, ze bude makat a kdo to bude zivit ???????????????? Lotyssko a Madarsko utecence nebere a nediskutuje.Proc Ceska republika a Slovensko neudela to same ????????????????Nebrat a hotovo.

Zobrazit celou diskusi