Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tajně pohřbili psychicky narušeného pilota, který zabil 149 lidí: Tady leží Andy!

Autor: shp - 
30. června 2015
13:12

Květiny jsou ještě čerstvé, smuteční stuhy nesou vzkazy od rodiny přátel a na kříži je napsáno jen »Andy«. Čerstvě postavený hrob nepatří nikomu jinému než nechvalně proslulému kopilotovi letu 4U9525 Andreasi Lubitzovi (†27). Toho tajně v sobotu pohřbila rodina v rodném Montabauru, aby se vyhnula hněvu pozůstalých.

Příbuzní Lubitze tajili datum pohřbu do poslední chvíle. Obávali se, že by je mohli napadnout pozůstalí po 149 obětech osudného letu, který německý kopilot záměrně navedl do francouzských Alp. Lubitz neunesl své psychické problémy, se kterými dlouhé měsíce bojoval.

Zde leží milovaný syn, vnuk, bratr a přítel,“ stojí na hrobu, který by někteří samou nenávistí rozkopali. Jeho fotografii přinesl na své titulce německý deník Bild. Z hrobu je přitom patrný smutek Lubitzových bližních, kteří i když vědí, že zabil nevinné cestující, si nepřejí nic jiného, než aby byl naživu.

Navždy zůstaneš v našich srdcích. Máma a táta,“ stojí na jedné ze smutečních stuh. Kopilot německých nízkonákladových aerolinek Germanwings využil při cestě z Barcelony do Düsselforfu toho, že si kapitán odskočil na toaletu.

V tento nestřežený okamžik se zamkl v kabině a nasměroval airbus se 150 lidmi na palubě vstříc zkáze ve francouzských Alpách. Když se kapitán vrátil do kokpitu, nevpustil ho. Nasadil si dýchací masku, poslouchal, jak se kolega snaží marně sekyrou probojovat k řízení stroje, a zvrhle si vychutnal poslední okamžiky své i 149 nevinných obětí…

gabreta ( 30. června 2015 13:51 )

Nevěřím, že Lubitz byl psychicky narušený, ale je jen obětní beránek pro zdůvodnění pádu letadla! Kdyby na to Němečtí psychologové v průběhu každoročních testů za ty roky nepřišli, tak takových pilotů by mohlo v Německu lítat polovina!

Zobrazit celou diskusi