Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Poslechněte si: Takhle volal Kramný na pojišťovnu, že mu zemřela manželka a dcera

Video se připravuje ...
Autor: ljš - 
6. března 2018
05:00

Vyděšený otec a manžel, nebo chladnokrevný vrah? V případu Petra Kramného (39) se od počátku mluví o jeho kontroverzním telefonátu na pojišťovnu, ve kterém oznamoval, že právě našel v egyptském hotelu svou manželku a dceru mrtvé. Nahrávku hovoru nyní Blesku poskytl Spolek Šalamoun.

Na pojišťovnu Kramný volal 30. července 2013 ve 3:47 v noci, krátce poté, co hovořil se svou matkou. Podle obžaloby byly tou dobou Monika a Klárka mrtvé možná až desítky hodin, podle obhajoby se Kramný právě vzbudil a zjistil, že nežijí.

Hovor ve svém odsuzujícím rozsudku hned několikrát zmiňuje i soudkyně Renata Gilová, která Kramného poslala na 28 let za mříže. "Do obrazce osoby hluboce zasažené a překvapené smrtí svých nejbližších rovněž nezapadá zjištění, že obžalovaný ihned poté volá prvně matce do ČR, ptá se jí, co má dělat, přičemž sám následně kromě zabušení na dveře vedlejšího pokoje a požádání o pomoc nedělá nic, naopak vzápětí klidně volá na asistenční linku Allianz pojišťovny, má připravené smlouvy, plynule komunikuje s operátorkou, sděluje požadované údaje atd.," uvedla soudkyně v odůvodnění 28letého trestu.

S hodnocením projevu odsouzeného ale nesouhlasí Spolek Šalamoun, který za něj od počátku bojuje a snaží se upozornit na nesrovnalosti v případu. Odmítá, že by na nahrávce Kramný působil klidně, jak uvádí soudkyně, a rozhodl se ji proto zveřejnit. "Z našeho pohledu je autentičnost prvního rozhovoru s pojišťovnou jasným dokladem toho, že chladnou profesionalitu zachovala jen operátorka pojišťovny, nikoliv Petr Kramný, který dle rozsudku zhruba před dvěma dny na pokoji zavraždil manželku a dceru elektrickým proudem. Názor na chladnokrevného vraha si nepochybně učiní podle audiozáznamu veřejnost sama," uvedl místopředseda Spolku Václav Peričevič.

Přepis nahrávky, kterou zveřejnil Spolek Šalamoun:

Operátorka: Dobrý den, asistenční služba pojišťovny Alianz. Jak vám mohu pomoci?

Kramný: Dobrý den, Kramný u telefonu. Stala se mi taková věc... Jsem v Egyptu na dovolené a před chviličkou jsem vstal a zjistil jsem, že manželka s dcerou jsou mrtvý... Že umřely ve spánku. Co mám dělat dál? Mám u vás pojištění.

Operátorka: Ano, určitě bychom to zaevidovali. Mám vám zavolat nazpět, abyste tolik neprovolal?

Kramný: Dobře, můžete, děkuju.

Po tomto telefonátu operátorka Kramnému skutečně zavolala zpátky. Následný hovor trval bez jedné vteřiny šest minut. Kramný v té době už měl u sebe pojistnou smlouvu a znovu popsal, co se stalo. Z této nahrávky spolek kvůli ochraně osobních údajů pouze cituje. Podle něj je zcela zřetelné, že Kramný neměl číslo pojistky předem připravené, ale teprve ho na dokumentech hledal. 

Operátorka: Máte u sebe číslo pojistné smlouvy?

Petr Kramný: Kde bych ho našel. Mám to tady před sebou?

Operátorka: Určitě na kartičce toho pojištění, bude začínat šestkou...

Nový proces?

V současné době čeká Petr Kramný v mírovské věznici na rozhodnutí Ústavního soudu, který by se měl zabývat jeho stížností. Pokud by neuspěl, má však další naději. Tou jsou nové posudky renomovaných odborníků, které hovoří v jeho prospěch. Že by mohly vést ke znovuotevření případu, uznal i státní zástupce Vít Legerský, který Kramného dostal za mříže.

 

hejpockej ( 10. prosince 2018 12:16 )

ehmm… "stala se mi takova vec"... nic vaznyho… jen takova vec."pred chvilickou jsem vstal a ona manzelka s dcerou mrtvy"..no asi umreli kdyz jsem spal… doktora? na co? proc?… niceho zvlastniho jsem si nevsiml… proste zemreli to je normalka ne?.. pocket, vlastne uz si vzpominam, bylo jim hrozne blbe.... ale jinak nic zvlastniho… doktora?… ne, sel jsem normalka spat a ze jim je blbe jsem neresil... jsou pojisteny a to je hlavni. Kdy dostanu ty prachy??? No, pujdu se ted projit na plaz, vykoupat a dat si neco na zub, nez ty dve odvezou… klidek… pohodicka...

11karel11 ( 6. dubna 2018 15:07 )

Proč volal Kramný na pojišťovnu ? Protože měli uzavřené cestovní pojištění s asistenčními službami, v případě jakékoli nehody jsou klienti povinni se spojit s asistenčními službami, která jim poradí, pomůže, zařídí. .....Ty úvahy od redaktora jsou trapné z neznalosti pojistných podmínek. ....Představte si, že se vám stane cokoli, budete sám jen s asistenční kartičkou. Co uděláte, zavoláte o pomoc.

k999 ( 8. března 2018 18:58 )

Ústavní soud neschledal žádná pochybnosti, vrah mezi slušnou společnost nepatří, je tam kde vrazi mají být, tak že pohoda.

..krakonos500 ( 8. března 2018 13:37 )

Ústavní soud rozsudek nepotvrdil, ale prohlásil, že se jím zabývat nebude. Což je podstatný rozdíl, který kramnokonečníci (jjusa, k999. mescalin, rádodajka.. a pár dalších blbů) nechápe.

..krakonos500 ( 8. března 2018 13:34 )

Protože rádodajka stále nechápe, tak asi po stopadesátéosmé: Termín kramnokonečník vznikl zde, po odsouzení Kramného, kdy zdejší úchylové s jjusou v čele se zde několik dní ukájeli představou útoku spoluvězňů na Kramného konečník. Pečlivě řešili lubrikaci indulonou atd. Prostě na úrovní lůzy kvičící po lynči PK. Jeho penis je pro jjusu tak bolestně vzdálený a nepřístupný, chudinka, zde trpí jako každá odkopnutá filcka.

Zobrazit celou diskusi