Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nedostatek důkazů zprostil Rumuna obžaloby z vraždy: Kdo vystrčil prostitutku z okna?

Nedostatek důkazů zprostil Rumuna obžaloby z vraždy: Kdo vystrčil prostitutku z okna?
Nedostatek důkazů zprostil Rumuna obžaloby z vraždy: Kdo vystrčil prostitutku z okna?  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
5. března 2018
15:23

Krajský soud v Pardubicích pro nedostatek důkazů zprostil obžaloby z vraždy Mariuse I. Vinila ho, že vystrčil z okna pětačtyřicetiletou ženu, která po pádu zemřela. Rozsudek není pravomocný, státní zástupkyně se odvolá. Zároveň podala stížnost proti propuštění z vazby.

Šestačtyřicetiletý občan Rumunska vinu už dříve popřel. U soudu při jednom z minulých líčení vypověděl, že vloni 15. dubna šel do herny. Vypil asi deset piv a dvě skleničky destilátu. Během noci mu neznámý muž nabídl sex se ženou, která ho doprovázela. Marius I. mu dal před podnikem 500 korun a se ženou odešel nad ránem na ubytovnu.

Na pokoji byli tři spolubydlící, které poprosil, aby ho nechali se ženou na pokoji samotné. Když odešli, dal Marius I. ženě 500 korun a šel se vysprchovat. Za chvíli se ale vrátil pro ručník, žena v pokoji už nebyla a dveře byly pootevřené. Domníval se, že odešla, a šel spát. Vzbudila ho až policie, která ho zatkla.

Podle státní zástupkyně měla pětačtyřicetiletá žena po konfliktu s Mariem I. povrchová poranění na obličeji, krku a rukou. Zranění vznikla ještě před pádem z okna z šestého patra pardubického hotelu Harmony. Žena dopadla na Bělehradskou ulici. Utrpěla vážná zranění hlavy, hrudníku a břicha, která odpovídají pádu z výšky a kterým na místě podlehla.

Předseda senátu Martin Drahný v odůvodnění rozsudku uvedl, že pokud existuje pochybnost viny, musí soud rozhodnout ve prospěch obžalovaného. Ani na základě důkazů, výpovědí svědků nelze zrekonstruovat, co přesně se v pokoji stalo. K potyčce nejspíš došlo, žena měla na obličeji a na pažích zranění odpovídající ranám pěstí a dlaní. Pro to, že Marius I. vystrčil ženu z okna, ale soud jasné důkazy nemá.

Svědci, kteří bydleli v pátém patře ubytovny, vypověděli, že slyšeli hluk, ženino volání o pomoc a stěhování nábytku. Uvedli také, že do jejich okna něco narazilo. Na parapetu o patro níž pak kriminalisté našli otisk boty, který odpovídal obuvi mrtvé ženy.

Podle soudního znalce, žena padala na zem nohama napřed, ve svislé poloze, obličejem k hotelu. Musela stát na parapetu nebo viset za parapet. V posudku uvedl, že na její pád neměla vliv další osoba.

majka60 ( 5. března 2018 16:06 )

..je jich zde už hodně a to samé i ukrajinců.

majka60 ( 5. března 2018 15:38 )

 Nevěřím mu, musel slyšet její volání a vůbec velký rámus jak ho popisují svědci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání