Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kramného velké vítězství: Vražda Moniky a Klárky půjde znovu k soudu?!

Video se připravuje ...
Autor: ljš - 
20. prosince 2017
15:46

Vánoce budou pro Petra Kramného plné naděje! Státní zástupce Vít Legerský, který ho před dvěma lety poslal za mříže, uznal, že nové posudky jsou důvodem pro obnovu procesu. Blesk.cz to řekli zástupci Spolku Šalamoun.

Důvodem změny názoru státního zástupce jsou nové posudky z oboru soudního lékařství, které obhajoba získala. Legerský se k nim vyjádřil už v září, najevo to vyšlo ale až před Vánoci, když si na jeho postupy Spolek Šalamoun stěžoval u vrchního státního zástupce Pavla Zemana.

Ten ve svém vyjádření odhalil překvapivou informaci.Dne 12. 9. 2017 státní zástupce Mgr. Vít Legerský vyrozuměl právní zástupkyni odsouzeného Petra Kramného JUDr. Janu Rejžkovou, a to s odkazem na ustanovení §280 trestního řádu. Sdělil jí, že jejím prostřednictvím informuje odsouzeného Petra Kramného o tom, že předmětný znalecký posudek Prof. MUDr. Ivo Šteinera, CSc. ze dne 18. 7. 2017 by mohl být okolností, jež by mohla odůvodnit návrh na povolení obnovy řízení v jeho prospěch,“ píše ve svém odůvodnění, proč není důvod na Legerského kárnou žalobu podávat. Podle něj státní zástupce postupoval správně.

Po žalobcově kladném vyjádření navíc obhajoba přišla s dalším posudkem, za kterým stojí neméně uznávané jméno. I patolog Alexandr Pilin se za Kramného postavil a stejně jako jeho kolega odmítl, že by příčinou smrti Moniky a Klárky mohl být elektrický proud. V Kramného prospěch pak navíc hovoří i další posudek z oboru biomechaniky.

O obnovu procesu může žádat jak sám Kramný, tak jeho obhájkyně Jana Rejžková. Dosud to neučinili. Spoléhali totiž nejprve na dovolání k Nejvyššímu soudu a po jeho zamítnutí čekají na to, jak dopadne poslední instance, kterou je Ústavní soud. 

Pokud návrh na znovuotevření případu obhajoba podá, bude o něm rozhodovat Krajský soud v Ostravě. Obrat v názoru státního zástupce pro Kramného znamená naději, že by rozhodnutí mohlo dopadnout v jeho prospěch.

Video  Rozsudek nad Kramným: Jak se tvářil on, jeho rodina a právníci? Podívejte se!  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

..krakonos500 ( 22. ledna 2018 16:57 )

Obhajoba si objednala falšování posudků u prokuratury? Takovou blbku se hned tak nevidí. Asi máš místo mozku Kramného blitku, o které tu nepřetržitě básníš

..krakonos500 ( 20. ledna 2018 01:11 )

Premiér teď v parlamentu veřejně přiznal, že policie pracuje na objednávku. Ví to přesně, protože tento rezort spracuje celé minulé volební období i nyní jeho partaj. Takže začíná být jasné, jaké jsou skutečné důvody tvorby falečných posudků obžaloby.

..krakonos500 ( 10. ledna 2018 12:12 )

Konečně přiznáváš, že mám vždycky pravdu. Že tedy vražda elektřinou je blbost a že ty máš v hlavě místo mozku Kramného blitku.

..krakonos500 ( 9. ledna 2018 13:54 )

Asi se ti vyblil bpřímo do hlavy, proto se žádná blitka nenašla, když jí máš ty místo mozku. S tím blitím se tu opakuješ nejméně posté.

..krakonos500 ( 8. ledna 2018 10:40 )

Tvé myšlenkové pochody připomínají střevní infekci.

Zobrazit celou diskusi