Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Dívka (20) si kousáním nehtů způsobila rakovinu! Lékaři jí museli amputovat kus ruky

Autor: rc - 
7. září 2018
11:41

Courtney (20) neměla lehké dospívání. Na škole byla šikanována a kvůli psychickým problémům si začala kousat nehty. Se zlozvykem pokračovala tak vehementně, že si dokonce strhla nehet na palci! Nehtové lůžko však brzy začalo černat a po čtyřech letech křehká blondýnka zjistila, že má rakovinu kůže! Lékaři jí museli prst amputovat.

Courtney Whithorn z Brisbane v Austrálii na školní léta nevzpomíná v dobrém. V dospívání byla šikanována a každý den pro ni znamenal boj. V té době si vypěstovala špatný zlozvyk. Začala si kousat nehty. Takový zlozvyk má každý druhý školák, ovšem Courtney si kousala nehty do takové míry, že si nehet na palci úplně servala. Nehtové lůžko se nezahojilo, jak mělo a začalo černat.

Vyděšená dívka to nechtěla nikomu říct a tak černý nehet maskovala umělými nehty. Zdravotní problém se jí podařilo tutlat neuvěřitelné čtyři roky. „Strhla jsem si nehet a byla jsem samozřejmě velmi rozpačitá z toho, jak černý byl. Moje ruce byly neustále zaťaté v pěst, protože jsem nechtěla, aby to někdo viděl, ani rodiče,“ řekla pro DailyMail Courtney. S pravdou ven se rozhodla jít až letos.

Když konečně navštívila lékaře, byla v šoku. Lékaři zjistili, že má rakovinu kůže. Přestože podstoupila několik operací, prst se nepodařilo zachránit. Lékaři se navíc obávali, že se rakovina může rozšířit a tak bylo nezbytné, aby podstoupila amputaci prstu. „Když jsem se dozvěděla, že kousání způsobilo rakovinu, zničilo mě to,“ řekla Courtney. „Když si uvědomíte, kolik dětí si kouše nehty, je šílené, že to může zajít až sem,“ dodala.

Zobrazit celou diskusi