Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Petříček jde do boje o místopředsedu ČSSD. Vyslala ho „domovská“ Praha

11. ledna 2019
20:12

Pražská sociální demokracie v pátek na zasedání krajského výkonného výboru (KVV) zvolila jako kandidáta na místopředsedu strany ministra zahraničí Tomáše Petříčka. Pro se vyslovila drtivá většina delegátů. ČTK to sdělil mluvčí pražské ČSSD Radek Hlaváček. Sociální demokraté budou ještě v pátek volit také předsedu KVV a delegáty, kteří budou pražskou buňku zastupovat na celostátním sjezdu.

„Děkuji za svou dnešní nominaci pražské organizaci jako kandidáta na místopředsedu ČSSD. Teď si tu důvěru chci odpracovat,“ napsal ČTK Petříček v sms zprávě.

„Mám radost, že se pražská sociální demokracie jednoznačně postavila za Tomáše Petříčka. Naše strana potřebuje ve svém čele osobnosti, jako je on. Svoji prací ve vládě i dosavadní činností v ČSSD prokázal, že je schopen nalézt pro naši stranu ztracené voliče a prezentovat novou tvář české demokratické levice,“ napsal ČTK předseda pražské ČSSD Petr Pavlík.

Pro Petříčka hlasovalo podle Hlaváčka skoro 93 procent delegátů. Petříček se stal ministrem zahraničí loni v říjnu poté, co ČSSD ustoupila prezidentu Zemanovi a vzdala se nominace europoslance Miroslava Pocheho (ČSSD), kterého prezident odmítal jmenovat.

Pražské sociální demokraty večer čeká ještě volba předsedy KVV, kdy jedinou nominaci podle informací ČTK získal dosavadní předseda Petr Pavlík. Zároveň musí ještě zvolit své zástupce na celorepublikový sjezd ČSSD, který se bude konat zhruba za dva měsíce.

panda82 ( 20. ledna 2019 08:25 )

Též mu zařídí kanceláře za 7milionu, jak si zařídili zastupitelé v Praze 1

pavel11 ( 12. ledna 2019 09:56 )

Pokud si CSSD pustí do vedení politický kopyto kuřbuřta Pocheho,a zelináře z Plzně končite v politice.Jedině Hamáček má ještě uznání jako kvalitní politik.

zlymikes ( 11. ledna 2019 20:47 )

bezmozek Petříček = mozek Poche

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa