Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ministr ze Superstar zazpíval lékařům. Vojtěch na Žofíně „vystřihl“ Sinatru

Video se připravuje ...
Autor: Jakub Veinlich - 
30. ledna 2018
15:00

Lékaři a lékařky vyměnili o víkendu bílé pláště za obleky a róby a vyrazili plesat na pražský Žofín. To vše pod taktovkou prezidenta České lékařské komory Milana Kubka. A s jedním překvapením, velkým a prý spontánním. Na pódiu si totiž dvě skladby „vystřihnul“ i nejmladší ministr zdravotnictví v české historii Adam Vojtěch (31, ANO). Někdejší účastník talentové soutěže Česko hledá Superstar.

Zatímco většina Čechů vstřebávala v sobotu večer výsledek prezidentské volby, lékaři a lékařky měli na programu 22. reprezentační ples. Překvapením večera na pražském Žofíně bylo například vystoupení zpěvačky Moniky Absolonové nebo zpěváka Pavla Vítka. Jejich vystoupení ovšem zastínil  ministr zdravotnictví  v demisi Adam Vojtěch, který si tak na chvíli mohl skutečně připadat jako superstar.¨

Vojtěch oděný do smokingu s motýlkem totiž přítomné zaskočil svým zpěvem. Jednou ze skladeb, kterou před lékaři na místě „vystřihnul“ byla například skladba od Franka Sinatry New York, New York.

„Bylo to procítěné a evidentně si to užíval,“ řekla Blesk Zprávám jedna z účastnic plesu. Lidé si ministra natáčeli na mobilní telefony, ministr měl po svém vystoupení velký aplaus. „Je škoda, že se věnuje tak obtížnému sektoru, jako je zdravotnictví, když mu to tak jde,“ dodala žena, která byla na plese jako doprovod jednoho z lékařů.

Vojtěch se raduje z pozitivních ohlasů

Podle ministra šlo o spontánní vystoupení, které on sám neplánoval. „Bylo to na přání přestavitelů České lékařské komory. Ohlasy byly pozitivní, což mě potěšilo. Zpívání je pro mě radost. Jsem rád, že to lékaři ocenili,“ okomentoval Adam Vojtěch svůj návrat ke zpěvu pro Blesk Zprávy.

Vidět zpívajícího ministra se jen tak někomu nepodaří. A tak „nezvaný zpěvák“ překvapil i samotného prezidenta Lékařské komory Milana Kubka, který se jinak s ministrem na řadě věcí i přesto neshodne.

„Pan nám tím svým vystoupením udělal radost, zpíval dobře. Určitě není jednoduché bez přípravy vystoupit před tolika lidmi. Prokázal tím, že má nadhled, že si dovede sám ze sebe trochu udělat legraci a že se nebere tak moc vážně a rozhodně tím mohl u účastníků plesu jedině získat a evidentně se mu to podařilo,“ řekl Kubek Blesk Zprávám.

Spory o eRecepty

Právě prezident České lékařské komory má ale s ministrem rozdílný pohled například na zavádění eReceptů. Na hodnocení ministrovy práce je ale podle Kubka ještě brzy.

„Mrzí mě, že pan ministr rigidně trvá na tom, že eRecepty musí být povinné a vzniká tady takový kocourkovský stav, kdy něco, co nikdo nechce, nepotřebuje a co ani moc nefunguje, tak je ze zákona povinné a přitom zároveň stejný zákon říká, že se to nemusí dodržovat,“ zmínil Kubek. Byl by raději, kdyby elektronické recepty nebyly povinné - podobně jako v Německu nebo ve Spojených státech.

„Jsem přesvědčen, že do roka a do dne budeme s e-recepty, jak je prosadil pan ministr ve stejných problémech, tak jako jsme dnes,“ dodal.

Tančící „vlezdoprdelkové“ 

S novým ministrem zdravotnictví se Kubek potkal podle svých slov dvakrát. A žádnou další schůzku si prý na Žofíně nedomluvil. „Společenské příležitosti se snažím nezneužívat k tomu, abych hosty otravoval prací. Myslím si, že různých vlezdoprdelků, kteří se tam panu ministrovi vnucovali a otravovali, bylo dost,“ uzavřel Kubek pro Blesk Zprávy.

Plesu se zúčastnil také například neúspěšný kandidát na prezidenta – lékař Marek Hilšer nebo kardiochirurg Pavel Pafko, podporovatel Michala Horáčka i šéf Stomatologické komory Roman Šmucler

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa