Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

„Ponížení!“ bije se Komárek za kuřáky. Sám hlasoval pro jejich vyhnání z hospod

Autor: Václav Lang - 
1. června 2017
18:28

Na jednu stranu zastánce kuřáků, který o změnách v restauračních pravidlech mluví jako o ponížení, na druhé straně zákonodárce, který toto ponížení sám posvětil svým hlasem. Řeč je o Martinu Komárkovi, poslanci za hnutí ANO, který kritizuje protikuřácký zákon, jenž při hlasování sám podpořil.

„Je suis KUŘÁK. Přátelé, jsem s vámi v den ponížení. Ale přijde den a kouřit se zas bude všude!“ objevilo se nedávno na facebookovém profilu Martina Komárka hned vedle fotky, na níž třímá cigaretu a se sklenkou vína v druhé ruce labužnicky bafá u rybníčku. V týž den měli lidé v Česku naposledy možnost beztrestně si zapálit v restauracích.

Světe div se, ten samý muž stál před půl rokem za přijetím protikuřáckého zákona. 9. prosince byl mezi 37 poslanci hnutí ANO a celkově 118 poslanci, kteří v závěrečném čtení zvedli pro tento přelomový zákon ruku.

Takto hlasovali poslanci ANO v prosinci o protikuřáckém zákonu. Takto hlasovali poslanci ANO v prosinci o protikuřáckém zákonu. | PSP.cz

Na rozpor upozornil na Twitteru ředitel Cevro institutu Jiří Kozák.

Komárek: Byla to legrace

Komárek v reakci pro Blesk.cz uvedl, že se v případě fotky a doprovodného komentáře jedná o nadsázku. „Já si na Facebooku poměrně často dělám legraci, o mně to každý ví. Jsem samozřejmě zastáncem zákona – neřekl bych, že je proti kuřákům, ale na ochranu nekuřáků. Ale na druhou stranu úplně chápu argumenty kuřáků, argumenty na obranu svobody,“ řekl.

Podle něj je tato otázka složitá v tom, že proti sobě stojí dva principy, z nichž každý je kladný – svoboda, respektive ochrana zdraví. „Tato debata se nedá rozhodnout argumenty, dá se rozhodnout jenom hlasováním. Já jsem hlasoval podle svého srdce, ale úplně chápu Kuberu, Bendu (senátor a poslanec ODS, podporovatelé kouření – pozn. red.). Myslím si, že hájí také dobrý princip. My jsme rozhodli takto, až oni získají většinu, tak to třeba zase zruší. Oboje je správně,“ uzavřel.

Podívejte se, jak v Česku vypadal začátek protikuřáckého zákona:
Video  Tři, dva, jedna a típni! Takhle v noci začal platit protikuřácký zákon.  - Jakub Veinlich, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

ivoadler ( 2. června 2017 14:17 )

Dneska jsem čekal na MHD, sedím na zastávce pod přístřeškem a vedle mně čoudí dav kuřáci. Zrovna mně pod nos. To mně sralo víc než v hospodě. Přitom na zastávkách MHD je kouření zakázáno. Byli to cizinci, tak blízko jsem neseděl, abych poznal, odkud jsou. Soudil jsem na Rumuny, měli takový periferní ksichty. A taky si cigarety sami svědomitě balili. S chutí bych je kopnul do pr dele.

lupinek ( 2. června 2017 09:18 )

co dodat? stale a proti vsemu, remcajici cesky pepik. pro kritiky koureni a hlavne, pro psychicky naruseneho kalouska vidiciho vsude potencionalniho nepritele, vinika a bouriciho se proti vsemu co nevyslo z jeho egoistickeho mozku a kdyz se casem zjisti, ze jde o totalni prusvih, zacne nahanet potencionalni carodejnici, aby, se zmanipulovanym davem, byl hlavnim soudcem i katem. prehled o zakazu koureni podle zemi a svetadilu. https://cs.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1kaz_kou%C5%99en%C3%AD_podle_zem%C3%AD demokracie neni o halekani, jak ON je omezovan na svych pravech ale o hledani kompromisu a dodrzovani zakonu.

diskutujici ( 2. června 2017 06:28 )

"Usetri si penezenku", takze stat prijde o cast penez. Neboj, on si to zase nekde dobere.

zednik ( 1. června 2017 20:10 )

Hospody byly dnes liduprázné, všichni na předzahrádkách. Přestože v tento čas tam, dle majitelů, bylo uvnitř vždy plno. Takže to skončí jako na pracovišti. Nekuřáci ryli do kuřáků, užili si chvíli slávy a osobní nadřazenosti a prosadili si koutky na kouření. Tam nakonec nebylo k hnutí. Protože tam lezli i ti nekuřáci. Protože jedině tam se dozvěděli věci zásadní, u cíga se semlelo všechno. Zajímavé je, že těm nekuřákům najednou ten kouř nevadil...

moiaza ( 1. června 2017 19:18 )

Bože, co to za pitomci sedí ve vládě. Chudáci kuřáci. Smradlavé monstra! Kde přijdou, tam obtěžují slušné lidí. Komárek je z ANO? Tak už vím, koho jistě volit nebudu. Hlupáky zásadně nevolím.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa