Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Babiš otočil: S komunisty ve vládě nebudu, to si mě pletete se Sobotkou

Autor: deb - 
7. dubna 2017
13:53

Jestli by vicepremiér Andrej Babiš uzavřel koalici s KSČM? „To si mě pletete se Sobotkou,“ odvětil na dotaz vicepremiér v pořadu Štrunc! Před loňskými volbami s touto stranou spolupráci připouštěl. Jednoznačné Babišovo „ne“ komunistům přichází dva měsíce po tom, co Bohuslav Sobotka (ČSSD) označil za pasé Bohumínské usnesení. Což je zákaz vládní spolupráce právě s KSČM. S rozhovorem přišlo Info.cz.

Pět měsíců před sněmovními volbami odmítl Andrej Babiš jakoukoliv formu koalice s KSČM. Na informaci upozornilo Info.cz. Žádnou další stranu z potencionálních jednání o koalici nevyloučil.

VIDEO: Podívejte se na rozhovor s Andrejem Babišem v pořadu Štrunc!

Jde u něj o názorový posun. V rozhovoru pro časopis Týden ještě v září mluvil o KSČM následovně: „Pokud vznikne po volbách nějaká situace, tak budeme vyjednávat se všemi. Proč bychom měli komunisty ignorovat? Jaký je k tomu důvod?“ řekl tehdy ministr financí. Teď tedy zřejmě přišel názorový obrat.

Naopak Bohuslav Sobotka uvažuje o spolupráci s KSČM. Hospodářským novinám v únoru řekl, že by případná vládní koalice obou stran nebyla problém. Bohumínské usnesení totiž považuje za přežité.

panda82 ( 14. května 2017 20:11 )

No jo ale situace se změnila, jestli se dostane do vlády,kdo s nim uzavže tu koalici, ti jeho bratříčci, co po něm šlapou, víte Babiš jaký tu byl klid, pohoda koblihy za korunu za komoušů, teď to oceňuji

hejhej ( 9. dubna 2017 16:17 )

Babiš nikdy netvrdil, že by šel do koalice s KSČM, to uváděl Sobotka a černo.***ník Bělobrádek. Ti s každým, jenom, aby byli u plného koryta. Před volbama je dobře nikoho z politiků nepouslochat, slibují většinou nesplnitelné. Nebudu volit ty, co jsou pro přijímaní muslimů.

pajaad ( 7. dubna 2017 15:30 )

Takže každého druhého NEVOLIT a už vůbec ne migranta...

1pravda1 ( 7. dubna 2017 15:24 )

Každý druhý politik v této zemi byl komunista))))

panda82 ( 7. dubna 2017 15:08 )

Ale ale ještě nejsou volby a už se hádají, kdo kde s kým, a budou vůbec zvoleni? No ti jsou domýšliví, aby ještě nebylo prstíčkem hrabala, Babiši ty sis to posral, žádný strom neroste do nebe, na just volíme Okamuru,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa