Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Politické panoptikum 2016: Zeman u moře, vybělený Feri a pařba KSČM

  • Autor: Václav Lang - 
    30. 12. 2016
    05:30

    Politici se snaží zaujmout národ. Jednou předvádějí, jak se chovají v soukromém životě. Jindy zase unikne z jejich soukromí na veřejnost něco, co by raději ponechali v tajnosti. A pak se schválně předhánějí v trapnostech, nejčastěji kvůli volbám. Letošní rok byl na všechny tři kategorie bizarností bohatý. Podívejte se na výběr těch „nejlepších“. 

  • 1.Opalovačka prezidenta a jeho suity

    Zatímco se světoví státníci v Izraeli loučili se zesnulým exprezidentem Šimonem Peresem, česká hlava státu Miloš Zeman se vyhřívala u moře na řeckém ostrově Rhodos. Tam se totiž konala každoroční kontroverzní konference pořádaná Vladimirem Jakuninem, přítelem ruského prezidenta Putina, který je na sankčním seznamu Spojených států. Zeman a jeho nejbližší si ve volné chvíli zaběhli povyrazit na pláž, kde nezůstali nepovšimnuti.

    Prezident relaxoval na pláži na řeckém ostrově Rhodos. Prezident relaxoval na pláži na řeckém ostrově Rhodos. | Foto Blesk

    Další fotky naleznete v tomto článku:

  • 2.Děsivé selfie z ČSSD

    Po vzoru krále selfie Zdeňka Škromacha si tento mladický fototrend vyzkoušela celá ČSSD. V této formě dokonce vytvořila své předvolební billboardy. Ještě předtím zaujalo vedení sociálních demokratů „selfíčkem“, které děsí. Zejména hrozivý výraz ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové

     

  • 3.Vybělený Feri

    Ostatně předvolební kampaň byla jako obvykle plná různých bizarních momentů. O jeden se postaral známý šprýmař Dominik Feri. Mladý topkař s cizokrajným vzhledem se po vzoru České sody nechal ve vaně vybělit. S „vypráním“ mu asistoval brněnský průšvihář Matěj Hollan – brněnský náměstek pro dopravu. 

    Video  „Vadí vám špína v politice?“ Žalobci zkoumají rasismus v klipu s Ferim.  - TOP 09
    Video se připravuje ...

  • 4.Nálož pro náměstka

    U Matěje Hollana ještě zůstaneme. Loni si totiž na sebe sám upletl několikrát bič. Například když tohoto náměstka pro dopravu přistihli v brněnské „šalině“ bez jízdenky. Jindy mu zase vyčítali enormní využívání služebního vozu, třebaže navenek podporuje jízdu MHD. Na jeho hřbet ale nedopadly jen důtky obrazného biče, nýbrž i ty skutečné. To když se nechal na Ukrajině polonahý zbičovat, přičemž si o další řány říkal dnes již zlidovělým „I want more!“ (Chci víc!). 

  • 5.Trsající Klaus

    Video z oslav se vymstilo také exprezidentu Václavu Klausovi. Toho kamery jeho spolupracovníků zachytily křepčícího na vlastních narozeninách. Partnera při tanci mu dělal děkan Národohospodářské fakulty VŠE Miroslav Ševčík, tančící s berlemi. 

    Video  Viděli jste Václava Klause tančit? Video, které musíte vidět!  - Institut Václava Klause
    Video se připravuje ...

  • 6.Okamurovo Ach synku, synku!

    Uměleckým projevem zaujala i další osobnost politické scény, Tomio Okamura. Ten se delší dobu chlubí tím, že má na zpěv dokonce učitelku. A naposledy přidal i video, na kterém prezentuje českou lidovku Ach synku, synku.

  • 7.Pařba komunistů na Kabáty

    Ze zpěvných videí však nejvíce zaujalo to, které vzniklo na večírku KSČM. Česká televize tam natočila odvázaného šéfa komunistů Vojtěcha Filipa, kterak zpívá slavný song od Kabátů a další dvě poslankyně jej doprovázejí divokým tancem.  

  • 8.Šlechtová s rakví

    Zaujala také ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (za ANO), která se jala reformovat české pohřebnictví. A aby měla správný vhled do problematiky, pořídila si několik nezbytností. Třeba rakve nebo rubáše. „Sama objíždím krematoria, sama objíždím pohřební služby, mám v kanceláři dvě rakve. Mám malou, mám velkou. Chci udělat povinnou technickou normu o tom, jak mají vypadat rakve v ČR,“ rozvášnila se tehdy při prosazování zákona. 

    Ministryně ukazuje současnou rakev, která má papírové dno, a je proto nevyhovující. Ministryně ukazuje současnou rakev, která má papírové dno, a je proto nevyhovující. | Ladislav Křivan

    Další fotky ministryně a pohřebních propriet najdete zde:

  • 9.Politici na prázdninách

    Šlechtová se blýskla víckrát. V létě se například pochlubila fotkou se stádem krav. „Nádherné krávy u nás na horách na chalupě. Po chvíli mi začaly i důvěřovat a postupně ke mně přicházely, což vnímám, že mě vzaly do party a věří mi. Aspoň ty krávy,“ prozradila poněkud mnohoznačně na Facebooku. A na Twitteru dodala: „Krávy i býci jsou prima. Věří anebo ne. Jako ministr se zpovídám za vše. Mám nové prkénko na WC, třeba to někoho zajímá.“

    Ministryně Karla Šlechtová a krávy Ministryně Karla Šlechtová a krávy | Facebook Karly Šlechtové

    Ale o vládních prázdninách bavili i jiní politici. Třeba ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) tradičně vyrazil obdělávat svá pole, přičemž ale při úhybném manévru na silnici zaparkoval svůj kombajn ve škarpě.

    Takhle dopadl Jurečkův kombajn. Takhle dopadl Jurečkův kombajn. | Facebook Mariana Jurečky

    Šéf resortu životního prostředí Richard Brabec (ANO) zase přispěl fotkou, jak leží se svými úlovky z šumavského lesa. A vyzval: „Přijďte také, rostou!“

    Ministr Richard Brabec se pochlubil houbařskými úlovky. Ministr Richard Brabec se pochlubil houbařskými úlovky. | Richard Brabec pro Blesk.cz

  • 10.Velebu vyděsli muslimové na Hradě

    Protiimigrační rétor a obdivovatel Miloše Zemana Jan Veleba (SPO) se několik dní vzpamatovával z „otřesného“ zážitku. Na Pražském hradě totiž v únoru viděl modlící se muslimy: „Dnes v 15:05 hod. jsem odcházel dveřmi pod balkonem na hradním nádvoří Pražského hradu (naproti chrámu Sv. Víta) ze služebního jednání. To, co jsem uviděl, mne velmi zaskočilo. Natolik, že jsem nebyl schopen sáhnout do kapsy a vytáhnout mobil a fotit,“ svěřil se na Facebooku se svým „děsivým“ zážitkem.

    Jan Veleba během předvolební debaty Blesku v Jihlavě Jan Veleba během předvolební debaty Blesku v Jihlavě | Blesk/David Malík

    „Stal jsem se svědkem následující scény. Asi 25 metrů vlevo od balkonu, mezi dvěma bílými lavičkami u hradní zdi vykonávala modlitební obřad skupinka sedmi muslimů. Klečeli zutí, hlavami čelem ke zdi na tenké látce a v jednotném rytmu (klek, hlava na zem, klek) vykonávali modlitební obřad. Když jsem došel k nim, tak za pár vteřin skončili. Nevím, co si o tom myslet. Zda je to náhoda, anebo záměr a provokace. Všichni to byli mladí muži. Pokud by někdo pochyboval o pravdivosti mého zážitku, tak přísahám, že mluvím pravdu!

  • 11.Škromach zapaloval ohně

    Na protiuprchlickou notu zahrál před volbami také tehdejší senátor Zdeněk Škromach (ČSSD). V dalším videu ze své zahrady, ponořený ve slavném nafukovacím bazénku, se svěřil s tím, že se právě vrátil od vinaře, u kterého ochutnal víno a škvarky. A vyzval: „Máte pocit, že naše tradice jsou v ohrožení? Zapalte ohně a dejte najevo, že my se svých tradic nevzdáme.“

    Video  Přiopilý Škromach v bazénku: Zapalte ohně, vyzývá proti migrantům s těžkým jazykem.  - Facebook Zdeňka Škromacha
    Video se připravuje ...

    Ani protiuprchlická rétorika ale politickému matadorovi nepomohla. Tehdejší místopředseda Senátu svůj mandát neobhájil a horní komoru musel opustit.

  • 12.Škromach a vaření

    Škromach se blýsknul také v jiném populárním předvolebním videu. Tentokrát k sobě přibral kamaráda, tehdejšího jihomoravského hejtmana Michala Haška. Ve vínových zástěrách se pokusili před kamerami cosi ukuchtit z regionálních potravin. „Zdeňku, jsme připraveni? Gril čeká,“ otázal se Hašek. „Jdeme zapálit ohně,“ odpověděl Škromach svou oblíbenou replikou.

    Ani Haškovi ale vidopočin k zisku voličských hlasů nepomohl. Post jihomoravského hejtmana musel po volbách opustit a teď je z něj právník.

  • 13.Sobotka s Bělohradským u plotny

    Téma vaření si z nějakého důvodu osvojilo před volbami více politiků. Řemeslně povedenější, ovšem herecky topornější video z kuchyně připravil premiér Bohuslav Sobotka spolu s šéfem Zelených Matějem Stropnický, kteří mezi noži a poklicemi představili společného kandidáta do Senátu Václava Bělohradského. Ani jemu klip příliš nepomohl. Ne příliš zdařilé video ale aspoň pobavilo. 

  • 14.Stropnický bez houbičky a létání

    Matěj Stropnický se krátce po svém lednovém zvolení postaral o rozruch a upřel na stranu požadovanou pozornost. V rozhovoru pro Echo24 totiž zkritizoval nadměrné užívání letecké dopravy a levné letenky. „Vyšší náklady u létání objektivně jsou a tím pádem je potřeba je započíst. Není normální, aby 80 procent českých občanů mohlo každý rok dosáhnout na leteckou dovolenou,“ řekl tehdy, i když v následném rozhovoru pro Blesk svá slova mírnil.

    Později na sebe zelený syn ministra obrany Martina Stropnického prozradil, že jednu houbičku na nádobí používá tři měsíce. Reportér Blesk.cz Matěj Smlsal neváhal a politikovi v jednom z dílů svého pořadu Selfie z Prahy přinesl celou síťovku houbiček na mytí.

    Video  Stropnického humus jsme vyměnili za 33 houbiček! A proč Krnáčová prosadila „průjem“?  - Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček
    Video se připravuje ...

  • 15.Babišův sestřih za 50 korun

    Ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš se rozhodl prezentovat své elektronické pokladny ve vietnamské tržnici Sapa. Tamní prodejce pak školil v účtenkách, a aby se zase víc přiblížil obyčejnému lidu, nechal se pod dohledem kamer za 50 korun ostříhat. Kadeřnici poradil, aby zdražila. Mimochodem, účtenku na to nedostal.

    Video  Andrej Babiš v SAPĚ  - Blesk TV
    Video se připravuje ...

  • 16.Ovčáček zpíval se skauty

    Začali jsme u hradní smetánky a na Hradě by se slušelo také skončit. Navíc státní hymnou pěnou nikým jiným než samotným mluvčím hlavy státu Jiřím Ovčáčkem. Ten se prezentoval v dubnu na třetím nádvoří, když několik dní předtím odtud policie rozehnala skauty, kteří přišli se stejným záměrem. Ovčáček je po vlně kritiky vyzval, aby si zašli zazpívat s ním, nakonec ale zůstal téměř osamocen. Úkolu se ale zhostil. 

    Video Ovčáček jako Dusilová? Státní hymnu pěl z papíru. - Václav Lang, Blesk.cz
    Video se připravuje ...

deep_ass_flsting ( 30. prosince 2016 10:25 )

Tupouni z Bleksu by si mohli zajet také k moři, možná by při tom zjistili, že po pláži se v obleku opravdu nechodí. Ale lůzu je potřeba něčím nakrmit.

reypal ( 30. prosince 2016 08:52 )

A klidně tam mohla verliba zůstat.Alespoň by nám nedělala ostudu kam se nachomejtne.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa