Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zeman hostil věrné na Hradě: 400 tisíc za raut, pití za 35 tisíc

Autor: simao - 
23. března 2017
20:55

Na kolik vyšel slavnostní večer, na kterém Miloš Zeman oznámil svým věrným druhou kandidaturu na prezidenta? Podle zjištění Matěje Prášila se celkový účet vyšplhal těsně nad půl milionu korun. Většinu z toho spolkl catering s pitím, na své gáže si však přišli i hostesky či moderátor. Blesk.cz už začátkem března informoval, že jen raut bude za 400 tisíc.

„V souvislosti s koncertem vyčíslila Správa Pražského hradu celkové náklady na částku 508 528 Kč. vč. DPH,“ sdělil k hradní akci Ivo Velíšek, šéf Správy Pražského Hradu. A to na dotaz novináře Matěje Prášila, který se odpovědí následně pochlubil na Twitteru.

Pro moderátora „desítku“, hosteskám 16 tisíc

Vyčísleny jsou v ní i jednotlivé položky. Catering za 404 tisíc korun, nápoje za 35 761 korun, hostesky za 15 827 korun, moderátor za 10 tisíc korun…

Pro Hrad však nejde o nic divného. „Koncert k výročí inaugurace prezidenta republiky je plánovanou akcí a jeho pořádání je zahrnuto v rozpočtu Správy Pražského hradu,“ upozornil v písemné odpovědi Velíšek.  

Že se na koncertu rozhodl Miloš Zeman oznámit svou druhou kandidaturu, tak nic na věci neměnilo. „Nejednalo se o soukromou akci, ale akci, kterou zajišťovala Správa Pražského hradu v souladu se Zřizovací listinou, na základě níž byla zřízena. Mezi úkoly Správy Pražského hradu v hlavní činnosti patří mj. také pořádání a organizování kulturní činnosti v areálu Pražského hradu, zejména pak činnosti hudební,“ upozorňuje Velíšek.

Peníze však šly de facto z kapes daňových poplatníků, reagoval na jeho odpovědi novinář Prášil.

VIDEO: Oficiální tiskovka Miloše Zemana následovala poté, co již na veřejnost uniklo prezidentovo rozhodnutí znovu kandidovat

Video  Miloš Zeman: Proč znovu kandiduje? Celý záznam jeho tiskovky.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Zemanovo překvapení pro vyvolené a ódy Šlechtové

Miloš Zeman na akci „Můj čtvrtý rok s Vámi“ přitom děkoval svým podporovatelům. Kromě cateringu a pití od sličných hostesek si však na Hradě připravili i významný bonus – tisícovka příchozích si mohla vůbec poprvé poslechnout Zemanova slova: Jdu do toho. Znovu. 

„Jsem nesmírně rád, že jste tady, a proto bych chtěl říci, že jsem vám vděčný za vaši pomoc a podporu nejenom uplynulé čtyři roky, ale i před tím. A jako malé, nesmírně malé poděkování za tuto pomoc a podporu chci, abyste byli první, kdo bude slyšet moje rozhodnutí ve věci prezidentské kandidatury,“ říkal Zeman. 

A navázal bonmotem: „Politická prohlášení by měla zaznít jako výstřel z děla. Politická prohlášení by neměla být obalována verbální kaší. Proto vám oznamuji, že jsem se rozhodl znovu kandidovat na funkci prezidenta České republiky.“

Video  Zeman vyslovil nahlas: „Výstřel z děla, budu kandidovat znovu.“  - Blesk TV
Video se připravuje ...

VIDEO: Miloš Zeman poprvé oznámil, že bude kandidovat

Sklidil potlesk. V sále v tu chvíli byla řada známých tváří. Unesena Zemanovými slovy byla např. ministryně Karla Šlechtová (ANO), která se nechala slyšet, že je „moc ráda, že Miloš Zeman znovu kandiduje na pozici prezidenta naší země“ a vysekla mu poklonu, že je „moudrý, sečtělý a velmi vzdělaný a zkušený muž a politik“.

Zeman přitom o své kandidatuře mluvil i v pořadu S prezidentem v Lánech. „Přece jim to nenecháš,“ řekla mu jeho manželka – první dáma Ivana Zemanová. Za slovíčko „jim“ si Zeman dosadil „pražskou kavárnu“. O jeho finálním rozhodnutí však až do slavnostního večera na Hradě, který vyšel na půl milionu korun, věděla jediná osoba. A tou byl Miloš Zeman sám.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

velka_0 ( 25. března 2017 12:50 )

Všimli jste si, že o Klausovi se prakticky nic v médiích nepsalo/nemluvilo, resp. minimum - proti Zemanovi. I Havla medializovali ti "spravedliví" novináři méně než Zemana. Vyházet podvodnické a zlodějské lumpy na vedoucích pozicích ze všech st. firem, úřadů, SZ, soudů, PČR a médií. Média = manipulátoři s fakty na pátou jako tzv. blbečkové vyučení policisté + kriminalisté s IQ pod 80, st. zástupkyně a soudkyně.

velka_0 ( 25. března 2017 12:44 )

A kolik mil./mld z našich daní si nakradli (a na rozdíl od Zemana do své kapsy) Klaus, Havel, Topolánek+Dalík, Langer, Nečas+Nagy, st. zástupci Rampula+Grygárek, Vesecká, Hrdlička, Řebíček, minulá a současná tzv. banda z ČEZ a tisíce jejich kamarádíčků z vedení st. podniků, úřadů, které dosud kryjí ODS+TOP+KDU+ČSSD ?

tgbg ( 24. března 2017 19:13 )

Šmatlavý a zpráchnivělý ruský otrok z hradu prožírá rychle všechny peníze co má k dispozici. Prochlastaný, olezlý a smradlavý pandrhola ví, že už mu moc času nezbývá. Hlavně si zve idiotskou chátru na večírky, které pořádá za peníze lidí, kteří se musí denně dřít v práci. Sám tento obejda pro tyto dělníky vůbec nic neudělal. Vlastně udělal, ještě jako sociální demokrat naobjednal desítky Pandurů, které naštěstí Topolánkova vláda razantně zkrouhla!

alIahakbar ( 24. března 2017 15:20 )

Zdenekk zase ses přežral vtipný kaše?

alIahakbar ( 24. března 2017 13:51 )

U toho chcípáka Hejvla se scházela ta jeho banda ochlastů každý den a to nikomu nevadilo, teď se může lůza najednou posrat závistí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa