Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Oblačno 16°C

Forejt nemá o práci nouzi: Bude šéfredaktorem časopisu

Autor: Vera Renovica, Hana Höschlová - 
3. března 2017
20:52

Když se za ním zavřely hradní dveře a na povrch vyšly snímky ze skandálního videa, mnozí mu předpovídali totální konec kariéry. O bývalého protokoláře Miloše Zemana (72) je ale nebývalý zájem. Milovník dějin Jindřich Forejt (39) se totiž podle informací Blesku nejspíš stane šéfredaktorem historického časopisu!

„Tu nabídku dostal a je to pro něj rozhodně velké téma. Teď pracuje v Institutu Václava Klause a navíc má i úvazek na zámku Konopiště, kde pořádá přednášky a organizuje výstavy – teď k 300. výročí narození Marie Terezie,“ řekl Blesku zdroj blízký Forejtovi, další zdroj informaci také potvrdil.

Mělo by jít o magazín Historie, který dle tiskové zprávy mediálního domu Empresa Media »vychází jako speciál pod hlavičkou zpravodajského časopisu Týden«. Empresa Media zatím informaci Blesku popřela.

„Já o tom (nabídce pro Forejta, pozn. red.) nevím, pan majitel o tom neví, tak jestli o tom ví někdo jiný, je zřejmě jediný,“ řekl nám do telefonu Daniel Köppl, výkonný ředitel společnosti.

Vzhledem k tomu, že Blesk informaci ověřil u dvou nezávislých zdrojů, může jít z hlediska firmy o zdržovací strategii, než jim Forejt oficiálně kývne. Navíc nejde o jen tak obyčejné vydavatelství.

Hrad má totiž k Emprese, jejímž generálním ředitelem je mediální magnát Jaromír Soukup (48), blízko. Mimochodem, právě na Soukupově čtvrteční oslavě narozenin se měla dohoda s Forejtem »upéct«. V jeho firmě zakotvila třeba i manželka Zemanova kancléře Vratislava Mynáře (49), televizní moderátorka Alex Mynářová (33).

Předtím než se čínská firma CEFC stáhla z firem Soukupa, tady navíc působil Jaroslav Tvrdík (48) – exministr obrany v někdejší Zemanově vládě a člověk, který jako šéf Smíšené česko-čínské komory vzájemné spolupráce těží z extrémně dobrých vztahů Hradu s asijskou velmocí.

Historická »bedna« Forejtovi ze znalosti historie nepřisuzuje žádný diplom – údajně nedokončil studium práv. Dějiny jsou ale jeho koníčkem. A právě jejich rozebírání s Forejtem patřilo k oblíbeným kratochvílím Zemana.

Bývalý ceremoniář si navíc libuje v peripetiích šlechtických rodů, zejména Habsburků, o nichž zájemcům na Konopišti hodiny vypráví do nejmenších detailů bez taháku.

 

Jindřichovo odcházení a přicházení

  • 2. PROSINCE 2016 Jindřich Forejt opustil po 12 letech funkci hradního ceremoniáře.
  • 5. PROSINCE 2016 Web Hlídací pes publikuje fotografie střižené z videa, které Forejta kompromituje. Na nich šňupe bílý prášek. Údajně je médiím nabízel prostitut a dealer, jemuž úředník dlužil peníze.
  • 6. PROSINCE 2016 Hrad potvrzuje odchod Forejta. O ten prý požádal sám ze »zdravotních a osobních důvodů«.
  • 23. PROSINCE 2016 Forejt v dopise exprezidentu Václavu Klausovi (75) popírá, že by bral drogy.
  • 4. ÚNORA 2017 Blesk přináší informaci, že Forejt dostal práci u Klause.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa