Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Horáček: Zeman nikdy nepracoval a Schwarzenberg je úplně jiný než já

Autor: simao - 
17. prosince 2016
17:45

I v předvánočním čase pokračuje Michal Horáček v kampani a objíždí kraje Česka. Navíc se v rozhovoru pro Deník.cz navezl do obou kandidátů z 2. kola zatím jediné přímé volby hlavy státu. Miloš Zeman podle něj nikdy nepracoval, nechal si vše platit a nyní si vymyslel lumpenkavárnu, Karel Schwarzenberg pak dodnes nepochopil, v čem chyboval. Podle Horáčka měl vyjet na „energickou“ tour.

Michal Horáček v poslední předvánoční týden zamíří do Litoměřic a Jablonce nad Nisou. Jak podtrhuje v rozhovoru pro Deník.cz, Českem jezdí už půl roku a poslouchá, co mu lidé říkají.

Zeman vs. lumpenkavárna

„Mnohým lidem se zdá, že nejsou respektováni, cítí se být zbaveni vlivu na to, kam se společnost, v níž žijí, ubírá. Zejména u nás je to velmi významné. Nejde jen o pana prezidenta Zemana, který si vymyslel lumpenkavárnu, ale i opačný proud, jenž tvrdí, že kdo nezastává podobná stanoviska jako noviny či akademici, je hlupák, buran, vidlák. To je urážlivé a naši zemi to rozděluje,“ upozorňuje Horáček. 

Do Zemana si rýpl ještě několikrát. „Miloš Zeman vnáší do společenského diskurzu to, co je vlastní populistům, totiž brutální zjednodušení,“ míní, aby dodal: „Co paměť sahá, Miloš Zeman nikdy skutečně nepracoval. On nemá s normálním člověkem vůbec nic společného. To je kariérní politik, který si nechal všechno platit a jehož ekonomická doktrína se dá shrnout do jediné věty: Však on to někdo zaplatí.“

VIDEO: Podívejte se na oficiální start Horáčkovy prezidentské kampaně z 3. listopadu 2016:

Video  Horáček chce být prezidentem: Podívejte se na jeho celý projev.  - Petr Soukup
Video se připravuje ...

Horáček na startu kampaně odhalil, že má majetek přes 450 milionů. A podle něj se od první přímé prezidentské volby výrazně změnila situace, kdy si volič musel vybrat mezi Milošem Zemanem a Karlem Schwarzenbergem. A nebo nejít volit.

Hradní adept věří, že v lednu 2018 bude situace jiná. Zatímco se proslýchá, že favorit je stále jasný, volby se zdaleka netýkají jen Zemana, míní Horáček. Stávající prezident ostatně ještě oficiálně ani neoznámil, že se volebního klání zúčastní i napodruhé – Zeman to má říct až v březnu 2017.

„My nejsme Zemanistán, který by se opájel Zemanem. Tady budou ve druhém kole dva kandidáti a nikde není psáno, že jedním z nich bude pan Zeman. Proč by to měl mít jisté?“ ptá se Horáček, který se netají ani tím, že by rád vyhrál už v 1. kole volby. Aby se ušetřila „spousta peněz“ a nedošlo na zklamání značné části těch, jejichž kandidát 2. kolo prohraje, jako se to stalo po porážce Schwarzenberga.

VIDEO: Horáček hodnotí české prezidenty – Havla, Klause a Zemana:

Video  Horáček o prezidentech: Havel chyboval, ale přečkal peklo. Co říká na Klause a Zemana?  - Blesk - Jaroslav Šimáček, Lukáš Červený, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

„Jsem naprosto jiný než Schwarzenberg“

Horáček přitom v rozhovoru odmítl, že by byl druhým Schwarzenbergem. Tedy kandidátem, kterého podpořila především Praha a Zemanem zmiňovaná „kavárna“. „Jsem jiný naprosto ve všem. Naprosto. Umím jazyky, mám vzdělání a mám za sebou nějaké v Česku dobře známé dílo. Nic z toho Karel Schwarzenberg za sebou nemá,“ uvedl Horáček.

Podle Horáčka přitom Schwarzenberg a jeho lidé dodnes nepochopili, v čem udělali „fatální chybu“. „Že se snažili obstarat, jak se z jejich kruhu doslova ozývalo, ‚plebsappeal‘. Už jen použitím slova plebs naznačili svoji domýšlivost a naprosté nepochopení situace.“ Schwarzenberg také nevyjel na „důraznou, energickou, dlouhodobou tour“, což podle Horáčka udělat měl. Neprojevil však prý dostatečný respekt k občanům.

Útok na Horáčka: Ješitnost jako u Klause?

Zatímco samotný „kníže“ se již před časem vyjádřil v tom smyslu, že Horáček není ideálním kandidátem, Schwarzenberga se teď jala hájit mladá krev v TOP 09.

Jeden z nejvýraznějších mladých členů Topky Dominik Feri označil Horáčkovy odpovědi na Twitteru za cyklus „Dobrý den, jsem Michal Horáček a jsem dokonalý i ve skromnosti“. A do Horáčka si rýpl i na Facebooku: „Detektor naměřil hodnotu ješitnosti 0,4677 Klause“.

Horáček se omluvil za chybu

Michal Horáček se po své kritice k prezidentským kandidátům z první volby sám stal terčem. Za svá slova směrem ke Karlovi Schwarzenbergovi se pak částečně omluvil. Uznal, že přestřelil, když mluvil o tom, že kníže nezná jazyky, zatímco on ano. 

„Za poslední měsíc jsem dal desítky rozhovorů. Teď se hodně mluví o jedné odpovědi v jednom z nich. Řekl jsem, že pan Karel Schwarzenberg nemluví mnoha cizími jazyky. Byl jsem upozorněn, že KS je ovládá. Byla to tedy ode mne chyba, za níž se cítím povinen omluvit. Jinak si za svými slovy, uvedenými v určitém kontextu, stojím,“ vzkázal Horáček na Facebooku.

VIDEO: Michal Horáček v rozhovoru pro Blesk mluvil o tom, jak odmítl spolupráci s StB:

Vše o prezidentských volbách 2018 čtěte zde

Termín a systém prezidentských voleb 2018 najdete zde

Všechny kandidáty na prezidenta 2018 najdete zde

Výsledky prezidentských voleb 2018 budou zde

Průzkumy volebních preferencí najdete zde

Jak volit s voličským průkazem čtěte zde

Doporučujeme
hejhej ( 19. prosince 2016 14:51 )

Ty bláboly, které vypouští Horáček mu někdo radí nebo sám tak blbej ???

salto ( 19. prosince 2016 08:26 )

Tak nevím, čemu se mám smát: Horáčkovým blábolům, nebo mladé krvi TOP Ferimu. Jedno se jim musí uznat - matroš mají opravdu, ale opravdu kvalitní

zigzag ( 18. prosince 2016 20:48 )

Na Okamuru nakydaj spinu jen aby odradili lidi, aby ho volili a budete V perdeli, jak jednoduche.

monterodeo ( 18. prosince 2016 20:40 )

video_monte_ri. končíme přijdeme ve svém !

monterodeo ( 18. prosince 2016 20:36 )

infantilní_zigzag. srandičky ale hltáš co diskuze ráčí !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa