Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Bráníme se znásilňování.“ 17 plukovníků od Šlachty si stěžuje Chovancovi

Autor: simao, ČTK - 
9. června 2016
19:55

Nemůžeme mlčet. Nebráníme se změnám, bráníme se znásilňování, stěžují si ministrovi vnitra Milanu Chovancovi (ČSSD) vedoucí odborů a expozitur z ÚOOZ v otevřeném dopise. Sepsali ho poté, co šéf protimafiánského útvaru Robert Šlachta oznámil, že požaduje kvůli reorganizaci ve vrcholných útvarech policie odchod do civilu. Jde celkem o 17 policejních plukovníků.

„Nerozumím kroku plk. Šlachty, jenž ani nepočkal na finální rozhodnutí o reorganizaci. Mrzí mne to. Je to zjevně politické gesto,“ reagoval ve čtvrtek na Šlachtovo oznámení o odchodu do civilu ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD).

Robert Šlachta vyjádřil nesouhlas s reorganizací, v rámci níž má být vybudována jednotná Národní centrála pro boj proti organizovanému zločinu, která by „pohltila“ jak ÚOOZ, tak i Útvar pro odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK).

Právě Chovancovi přitom napsali otevřený dopis vedoucí odborů a expozitur ÚOOZ.

ČTĚTE VÍCE: Vše o krizi kolem reorganizace policie

Otevřený dopis vedení ÚOOZ ministru Chovancovi

Vedení Policie ČR nás v žádném případě nepřesvědčilo o připravenosti veškerých chystaných změn. Nebylo nám schopno zodpovědět konkrétní dotazy týkající se základního chodu nového policejního útvaru vznikajícího od 1. července 2016. Na veškeré naše dotazy jsme dostali pouze jedinou stále opakující se odpověď, že vše bude řešit jakýsi blíže nespecifikovaný přípravný výbor,“ píše se v dopise. 

Autorům dopisu bylo prý nabídnuto formou motivačního programu zvýšení platů. Nepřipravenost, překotná rychlost a absence jakékoliv analýzy dopadů na trestní řízení je ale přinutila nedůvěřovat celému konceptu.

„Za stávající situace jsme přesvědčeni, že tímto krokem budou zásadně ovlivněna probíhající trestní řízení,“ dodali a zároveň požádali ministrao pozastavení změny. „Nebráníme se změnám, bráníme se znásilňování,“ píší v závěru.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ruprecht286 ( 10. června 2016 12:19 )

Chovanec je z ČSSD a tak není čemu se moc divit, že politicky sloučení útvarů policejního vyšetřování a jejich následné "zneschopnění" podporuje. Přeji pánům plukovníkům snad účinné sjednocení a pevné nervy !!

moiaza ( 10. června 2016 06:42 )

Česká mafie šlape jak hodinky. Když lumpům někdo šlápne na kuří oko, je zle! Vyšetřovatel musí zákonitě skončit. Chápadla Rittiga a jemu podobných lumpů jsou velmi dlouhé. Šlachty se bojí sám Kalousek. Proto schvaluje jeho odchod. Péťa se svou kobylo Janičkou musí vyjít čistí jako lilie. Mafie ODS to zařídí. Denně se přesvědčuji na vlastní oči a uši o své pravdě, že náš stát dávno neřídí politici, nýbrž mafiáni.

1pravda1 ( 9. června 2016 23:15 )

A Kalousek ani nedýchá a nemluví, jen aby se to nepokazilo a Šlachta si to nerozmyslel a nezůstal... zřejmě se chystala velká akce na velké ryby a bylo to nutno rychle překazit.....a v tajnosti a rychle dostat Šlachtu pod kontrolu..... osud vlády má v rukou Chovanec, má ještě jedno poslední eso před pádem vlády, řekl, že to nepodepíše pokud to ohrozí vyšetřování kauz, a to tedy ohrozí, když chce odejít teméř celý útvar UOOZ. Takže co si Chovanec vybere - když podepíše zničí policii a vládu, když nepodepíše naštve ty, kteří se bojí vyšetřování UOOZ.

aaobcanka ( 9. června 2016 21:35 )

Z IN 09.6.2016: Na kriminálku brát jen SŠ a VŠ ! Proč berou k PČR vyučené tupce jako za bolševika ? To pak se vyšetřuje jako "po másle", policejní hovádka Boží. Václav K.: Tímto směrem se PČR ubírá dlouho.Odborníci pryč a na jejich místa známí známých, vyučení. ....................................................................... Karla Řápková , Mělník Souhlasím s Pelikánem (v ČT24) a NSZ (nejvyššího státního zástupce) Zemana si cením i Šlachty. .......................................................................... Jan K. : Vypadá to jako zakázka plz.rychlostudenta Chovance. Změnu v PČR provést rychle - něco tu "smrdí". A to už jsem si myslel, že ty politické křivárny skončily. ČSSD si tímto řeže haluz. Volby se blíží. ........................................................................ Miroslav V.: Šlachta je nepohodlný mafiánům a politickým spojkám. Je uznávaný, takže nebezpečný pro politicko-policejně-justiční mafii. Je schopný a zdá se neúplatný. 4 mušketýři, Šlachta, Pavel Zeman, Ištván + Bradáčová, nemají moc kamarádů v politice, tj. žádný ochranný štít. ........................................................................ Luděk Z.: Stát a EU v rozkladu, agresivní NATO pomalu na ruských hranicích, všude plno tzv. čmoudů a jiných parazitů, sajících jen peníze nás všech. "Super" doba po r.1989. ......................................................................... Petr K.: Už napište,komu ze socanů na něco přišli,co se má zamést pod koberec. Takhle rychlé změny nedělala ani ODS/TOP. .......................................................................... Josef K.: :Takhle se z těch sra_ek nikdy nevyhrabeme,sakra ! ......................................................................... Pavel K.: Na něco přišli při prodeji OKD Bakalovi,to se Sobotkoví nehodí,tak se provede rychlá reorganizace,aby nic nevyplavalo na povrch.A dosadí se člověk loajální ČSSD.

aspekce ( 9. června 2016 21:14 )

ikolop píše : ČR = politicko-policejně-justiční mafie Franta Skuplík, Václavovice Nemlčí nějak podezřele dlouho ("už" 2 dny) k tomuto ten náš, co má na všechno názor, vše ví, vše zná, "expert" k_k_t Kalousek ? .......................................................................... Josef Šátava, Srubec a my V době vlády ODS finanční policie začala jejím kamarádům šlapat na paty, tak jí ÍÍčko Langer zrušil. Když jsou u moci socani a PČR začíná rozkrývat jejich lumpárny, tak jejich ministr odbor zruší. Ať vládne ODS+TOP nebo ČSSD, jež měly plnou hubu řečí, jak budou trestat lumpárny, tak ve chvíli, kdy jim hrozí stíhání, zničí toho, kdo je odhalil. ......................................................................... Dana Šrajbrová, Staňkovice a Petr Náhlovský, Podhradí Teď "neštěkají" Kalousek a Fiala ? Protože se Šlachtou odchází zákon, který je měl dostat za katr všechny, kteří korupčili a zaprodali naší zemi. Babiš by měl vzít Šlachtu do ANO a uvidíte, že je lidé budou volit. .......................................................................... Je toto ještě právní stát ? Věra Ivanová, Havířov-Šumbark Škoda, mohl nám Šlachta říci, na co přišel a po kom šel, že tak rychle začaly změny. Kubice jim šel na ruku, nic se nevyšetřilo, jen se "vytvářely kauzy na nepohodlné". Zase ty 20-leté kauzy budou zametené na dalších 20 let. Jak by to dopadlo s Langerem ? ........................................................................ Václav Chaloupka, Zlatá pokus ČSSD o polic.puč s cílem ovládnout všech.složky PČR,vč.ÚOOZ-dokázal zabránit únikům tajných informací do médií+politiky. 1/ Elitní policisti se dostali na kobylku Rittigovi. 2/ Obnovilo se šetření Chobotnice, vč. činnosti+smrti Fr.Mrázka, do níž jsou zapleteni politikové z tradič.stran, vč.ČSSD,a tato odhalení by srazila socdem vaz jako ODS+TOP.Čuňárnu připravil Chovanec+Sobotka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa