Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Fico zrušil návštěvu Česka, je prý v nemocnici s podezřením na infarkt

Autor: simao, ČTK - 
14. dubna 2016
08:28

Měl se sejít s Bohuslavem Sobotkou a zavítat i na Hrad za Milošem Zemanem. Čáru přes rozpočet však staronovému předsedovi slovenské vlády Robertu Ficovi udělaly prý zdravotní důvody. A tak jeho návštěva poněkud nečekaně padla. Podle médií byl hospitalizován s podezřením na infarkt.

Slovenský premiér Robert Fico ze zdravotních důvodů zrušil dnešní oficiální návštěvu Česka. ČTK o tom informovala Ficova mluvčí Beatrice Szabóová, podle které se návštěva uskuteční v náhradním termínu.

Fico měl do Prahy přijet na svoji první zahraniční cestu po svém znovujmenování předsedou slovenské vlády. Měl se setkat s premiérem Bohuslavem Sobotkou a také s prezidentem Milošem Zemanem.

Očekávalo se, že Fico bude v Praze se Sobotkou diskutovat o migraci a naplňování dohod Evropské unie s Tureckem, které se jí týkají. Dalšími body programu měly být podle českého úřadu vlády posilování přeshraniční dopravní infrastruktury nebo středoevropská regionální spolupráce.

Jedním z bodů měla být také příprava Česko-slovenské výstavy u příležitosti 100. výročí založení Československé republiky v roce 2018.

Mluvčí Szabóová bližší informace o zdravotním stavu Fica neuvedla. Slovenský premiér se už v úterý omluvil z účasti na soudním líčení, kde měl vypovídat jako svědek. Ve středu Fico vedl schůzi nového slovenského koaličního kabinetu, který schválil návrh svého programového prohlášení.

V pátek se má Fico v Bratislavě zúčastnit bezpečnostní konference Globsec 2016, na kterou míří i premiér Sobotka. Nad Ficovou účastí se však s ohledem na poslední zprávy vznáší otazník.

Brzké uzdravení popřál Ficovi i prezident Zeman:

Fico je nejdéle sloužícím premiérem v novodobé historii Slovenska, v čele tamní vlády je už potřetí. Na rozdíl od předchozího volebního období ale nyní jeho levicová strana Směr-sociální demokracie (Směr-SD) vládne v koalici s trojicí pravicových stran - Slovenskou národní stranou (SNS) a uskupeními Most-Híd a Síť.

omen58 ( 30. dubna 2016 16:46 )

Ano, svoju simuláciu dotiahol k dokonalosti. V Národnom kardiocentre mu v operovali Tojitý bypass. Tak toto len tak lahko neprekoná nikto

potapec ( 14. dubna 2016 14:05 )

Budoucí prezident. http://zpravy.idnes.cz/videochat-chat-jakub-cech-prostejov-radnice-fee-/domaci.aspx?c= A160412_160842_domaci_kha

potapec ( 14. dubna 2016 14:02 )

Co čekáš od levičáků.

baIika ( 14. dubna 2016 13:48 )

http://www.novinky.cz/domaci/400499-cssd-musi-zaplatit-bez-ohledu-na-altnerovy-dluhy-shodli-se-jeho- pravnik-exekutori-i-soud.html

baIika ( 14. dubna 2016 13:40 )

https://www.stream.cz/kanal-marysko/10009995-fracek-nebo-diktator

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa