Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zemana v létě na rybníku sveze Kačenka. Nástupkyni člunu už si i osahal

Autor: Jaroslav Šimáček - 
8. března 2016
18:10

Stejně jako Zemanova dcera Kateřina se jmenuje i prezidentova nová oblíbenkyně. A společnost mu bude dělat nejspíš během slunečných letních dní na Vysočině. Hlava státu totiž ve Františkových Lázních dostala novou loďku. Vypraví se s ní na svůj oblíbený rybník? Podle fotografií si Kačenku minimálně už vřele osahal.

„Na rybník v Novém Veselí vypluje v létě nová loď ‚Kačenka‘, kterou dostal pan prezident darem ve Františkových Lázních,“ uvedl na Twitteru hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Miloš Zeman je známý svými výlety po vodní hladině, ve kterých (s ochrankou a novináři za zády) pokračuje i coby hlava státu. Brázdit rybník v Novém Veselí se vydal i loni v létě. A pokud zdraví dovolí, nebude chybět v člunu ani letos. Na první pohled znatelný rozdíl by však mohla přinést právě nová pramice Kačenka, pojmenovaná stejně jako prezidentova 22letá dcera.

Zeman Kačenku dostal během své cesty po Karlovarském kraji, symbolicky na Mezinárodní den žen. „Pan prezident na MDŽ nezapomněl. Přeje vše dobré ženám v naší zemi,“ uvedl dále Ovčáček.

Zatímco prezident debatoval s občany v Kynšperku či zmíněných Františkových Lázních, první dáma Ivana Zemanová měla separátní program. Zavítala do Sociálně terapeutické dílny Karlovy Vary. 

V Kynšperku pro Zemana přichystali pro změnu dort se třemi svíčkami k výročí tří let v prezidentském úřadu. Právě dort přitom hrál roli i při Zemanově vyjádření v Chebu poté, co se ho jedna ze studentek tamní ekonomické fakulty ZČU ptala, co říká na anticenu Kyselá žába, kterou Zeman dostal. 

Kyselá žába pro Zemana za Hanku a Tonču

„Další anticena! Já jsem trojitým ropákem roku, jednou jako premiér, jednou jako důchodce, jednou jako prezident. Anticena má tu výhodu, že je spojena s dortem. Já jsem si jednou pro dort jel, ale oni mě ten dort sežrali. Takže považuji za nesportovní, že když dostanu jakoukoli cenu a když ten dort nedostanu. Jakákoli cena se má udělit. A nositel této ceny má s pokorou takovou cenu přijmout,“ uvedl Zeman.

Anticenu mu sdružení Žába udělilo mj. za vyjádření na adresu Hanky a Tonči, Češek, které se vrátily do vlasti po únosu v Pákistánu. „S děvčaty se určitě nesejdu. Jednaly neprozřetelně a udělaly starosti rodině i českému státu,“ pronesl Zeman po osvobození Češek.

Zeman se však během debat s občany pozastavil i nad řadou dalších věcí. Mimo jiné nad tím, že by podpořil změnu zákona, která by umožnila trestní stíhání dětí i pod 15 let věku.

„Mladí lidé jsou fyzicky vyspělejší, díky internetu jsou i informovanější, takže se nemohou vymlouvat, že byli neodpovědní. Na základě těchto důvodů, že se změnil vývoj těchto lidí, a neříkám, že k lepšímu, ale fyzicky i intelektuálně, jsem pro snížení hranice trestní odpovědnosti. Ale teď bych váhal, jestli to má být 14, nebo 13 let,“ prohlásil ve Františkových Lázních Zeman.

11karel11 ( 4. července 2016 21:39 )

Patří tě zavřít, sprostá hyeno.

11karel11 ( 4. července 2016 21:37 )

Závidíš?

11karel11 ( 4. července 2016 21:34 )

Pan prezident je také jen člověk. Miluje rybník, tak se jde koupat. Je to Čech. Proč né? Jiní jezdí k moři a u nás je tak krásně.

tgbg ( 9. března 2016 08:59 )

Líný hradní odpad v pramici.

diella ( 8. března 2016 21:48 )

Prase v neckách.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa