Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zemanův kancléř vyčetl Sobotkovým lidem hrubky. Kvůli novoročnímu obědu

Autor: zst, vr, ČTK - 
22. prosince 2015
12:25

Stížnosti na komunikaci s Pražským hradem jsou ze strany kanceláře premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) bezpředmětné. Na pravidelné tiskové konferenci to oznámil prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Citoval také z dopisu, který odeslal do Strakovy akademie hradní kancléř Vratislav Mynář. Muž, kterému odmítli udělit bezpečnostní prověrku, vyčetl premiérovým úředníkům mimo jiné pravopisné chyby.

Odstranění hrubek, překlepů a specialistu na komunikaci s prezidentskou kanceláří. To požaduje po kanceláři předsedy vlády hradní kancléř Vratislav Mynář. Reagoval tak na výtky Sobotkových úředníků, že má Pražský hrad ve vlastní komunikaci nejasno.

„Jsem potěšen, že projevujete starost o úroveň komunikace. I mně toto leží na srdci,“ píše podle Ovčáčka hradní kancléř v dopisu směřovaném do Strakovy akademie.

„Pana prezidenta překvapil pan předseda vlády, když oběd oproti zvyklostem komentoval na sociální síti,“ komentoval údajné nedorozumění mluvčí prezidenta Miloše Zemana. „Pan prezident a paní Zemanová se těší na setkání s předsedou vlády, jeho manželkou a dětmi,“ dodal Ovčáček.

"Tradiční novoroční oběd prezidenta s premiérem prošel netradičními komunikačními obtížemi.Jako nejpravděpodobnější...

Zveřejnil(a) Bohuslav Sobotka dne 17. prosinec 2015

Sobotkův mluvčí: Nemáme důvod to dále komentovat

„Ze strany Kanceláře prezidenta republiky bylo postupováno zcela standardně a již dříve pan prezident předsedovi vlády sdělil, aby se zúčastnily novoročního oběda také jeho děti,“ parafrázoval Ovčáček Zemana s tím, že Hrad odmítá jakákoliv pochybení. Jmenovitě prý ani šéf hradního protokolu Jindřich Forejt neuvedl nikoho v omyl.

A reakce Strakovy akademie? „Už nepovažujeme za dobré to komentovat, respektive nemáme důvod to komentovat dále,“ uvedl pro Blesk mluvčí vlády Martin Ayrer.

Na Hradě se bude znovu plesat, peníze půjdou Klokánkům

Prezidentský pár připravuje také další reprezentační ples. Konat se bude 22. ledna na Pražském hradě. Výnos z plesu opět půjde ve prospěch fondů, které Zeman a jeho manželka založili.

Svůj první ples Miloš a Ivana Zemanovi uspořádali letos v březnu. Pozvány na něj byly stovky lidí z řad osobností z kulturního i politického prostředí, ale i třeba zástupci diplomatického sboru. Přesnou cenu lístků Pražský hrad nezveřejnil, stály ale v řádu tisíců korun.

Podle Ovčáčka bude mít chystaný ples podobný formát jako ten letošní. Výnosy ze vstupného po odečtení nákladů půjdou ve prospěch charitativního fondu Ivany Zemanové i prezidentova fondu, který byl původně určen na splácení státního dluhu. Nově jej prezident využívá k podpoře Klokánků.

ivoadler ( 22. prosince 2015 12:52 )

Konečně Zemanovi došlo, že s tím umořováním státního dluhu se jen zesměšnil. U pomoci dětem to bude vidět a hned.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa