Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ženu nech doma, vyříkáme si tvé útoky. Tak Zeman zve Sobotku na novoroční oběd

Autor: val - 
16. prosince 2015
14:49

Premiér Bohuslav Sobotka si čerstvě potykal s hlavou státu Milošem Zemanem a hned mezi nimi začala propukat stará nevraživost, když Sobotka vytknul Zemanovi jeho bratříčkování se s extremisty. Zřejmě i proto nyní prezident zavelel, aby tentokrát předseda vlády dorazil na tradiční novoroční oběd bez manželky, bude od něj totiž chtít slyšet, proč na něj Sobotka v médiích útočí.

„Na tradiční novoroční oběd se sejdeme s panem prezidentem 2. ledna. Hrad navrhl, aby to bylo bez manželek, tož ryze pracovní,“ pochlubil se premiér Bohuslav Sobotka.

Vysvětlení je nasnadě: prezident a premiér si za poslední měsíc několikrát vyměnili přes média vzájemnou ostrou kritiku. Nedá se proto předpokládat, že by se oba státníci den po Novém roce plácali po ramenou.

Ovčáček: Vysvětlí útoky na prezidenta

Ostatně to plyne i z reakce prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka pro Blesk.cz: „Novoroční setkání bude jistě spojeno i s hodnocením uplynulého roku 2015 a pan premiér bude mít unikátní příležitost vysvětlit panu prezidentovi své postoje. Jinými slovy řečeno – pan premiér bude mít příležitost vysvětlit, proč útočí na levicového prezidenta.“

Sobotka před měsícem sepsul Zemana za to, že se 17. listopadu na Albertově postavil vedle antiislamisty Martina Konvičky, prezident mu pak vzkázal, že ohrožuje bezpečnost ČR. Sobotka v úterý v rozhovoru pro Blesk.cz prohlásil, že Zeman musel počítat s kritikou.

Ovčáček ale odmítl, že by novoroční oběd představoval tentokrát pozvání Sobotky na kobereček. „To určitě ne, je to tradiční záležitost, která se koná každý rok,“ podotkl s tím, že už v minulosti se stalo, že se prezident s premiérem sešli k této příležitosti bez manželek. Loni přijel Sobotka do Lán i s manželkou Olgou.

Podívejte se, co v pořadu Blesku premiér o Zemanovi řekl:

Video Ptám se pane premiére - Zeman a 17. listopad - Blesk
Video se připravuje ...

vi3ol ( 17. prosince 2015 05:57 )

To už by stačil oběd Sobotky s hradním chcípáčkem.. hradní ožrala stejně jenom papouškuje jeho výplody..jako kdysi Šloufovy..snad se po Silvestru nedostaví dochcanej, dosranej a poblitej.. a v burce, ten váš rezident.. je už opravdu šerednej!..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa