Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Čína odvysílala estrádu o Česku. V hlavních rolích: Zeman, Nedvěd, Zaorálek

Autor: kle - 
30. října 2015
19:14

V pátek se v Číně vysílal nový díl pořadu, jehož formát osciluje mezi show ve stylu Ein Kessel Buntes a pomalu zapomenutou Go – Go šou. Sto milionů Číňanů vidělo show věnovanou výhradně České republice. Prezident Miloš Zeman vyřídil divákům, aby se usmívali. Číňany pozdravil také ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) či fotbalista Pavel Nedvěd.

„Chtěl bych vašim mladým divákům vzkázat hlavně jedno, keep smiling,“ vzkázal viditelně dobře naladěný Miloš Zeman obyvatelům komunistické Číny. Prezident republiky také čínským filmařům prozradil, že jsou jediným televizním štábem, který přijal ve své letní rezidenci v Lánech, a promluvil o své ženě.

Video Čínské Go-Go šou: Laškující Kuchařová, veselý Zeman a Nedvědovy vlasy - Hunan TV
Video se připravuje ...

S televizním štábem, který natáčel v České republice, se setkal také ministr zahraničí Lubomír Zaorálek, který připil na zdraví na jedné z pražských zahrádek s výhledem na stověžaté město. Se štábem pak projel Prahou v historickém voze.

V samotném závěru celého pořadu mohli diváci zhlédnout i rozhovor s fotbalistou Pavlem Nedvědem. Ten je v Číně bezkonkurenčně nejznámějším Čechem, připomněl Generální konzulát České republiky v Šanghaji.

Diváci se ale dočkali nejen interview s prezidentem Zemanem či Lubomírem Zaorálkem při projížďce veteránem firmy Škoda po Praze. Zprostředkovaně navštívili i Karlovy Vary a sklárnu Moser.

„Je to pro nás obrovská příležitost, jak přestavit čínskému publiku krásy České republiky v tom nejširším slova smyslu, a tak zvýšit povědomí o naší zemi a inspirovat čínské turisty, aby se k nám přijeli podívat,“ řekl ředitel zahraničního zastoupení ČR v Šanghaji František Reismüller.

Český díl Day Day Up zaštítilo a organizačně zajistilo Ministerstvo zahraničních věcí ČR a agentura CzechTourism. Generální konzul ČR v Šanghaji Richard Krpač sdělil: „Jsem si jist, že miliony Číňanů budou po vysílání zvažovat nikoli, zda cestovat do České republiky, ale kdy. Český turistický průmysl tak bude sklízet plody několik příštích let,“ uzavřel generální konzul ČR v Šanghaji Richard Krpač.

spitfire68 ( 25. prosince 2015 16:24 )

Ich ty le, dneska by ho už tolik lidí nevolilo a prolhaný výzkumy si strč do tvojí pr..... Ten kdo se zaštiťuje lidem, to vždycky smrdělo diktaturou. Gottwaldové, Stalinové, Hitlerové, Putinové by mohli vyprávět.

milosuvadvokat ( 1. listopadu 2015 00:44 )

tak muj milos je nakonec svetoznama celebrita , aaaaaaaach

vi3ol ( 31. října 2015 17:55 )

Paráda.. již za budování komunismu řekl hradní ožrala pro Rudé Právo, že chce být pohřben v malé čínské vesničce poblíž .. Prahy.. článek bude ale patrně jeho chcípáčkem po mém příspěvku skartován.. snad to nestihne.. nebo ho s jeho vlastní "hrdostí" zveřejní..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa