Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vondra útočí: Zaorálek je nejslabší šéf diplomacie od listopadu 1989

Autor: Zuzana Štíchová - 
5. listopadu 2015
05:40

Bývalý ministr zahraničí a obrany Alexandr Vondra (ODS) se opřel do současného šéfa diplomacie Lubomíra Zaorálka (ČSSD). Je to prý nejslabší polistopadový šéf diplomatů a navíc neschopný manažer. Vondra to řekl ve Studiu Blesk. Zaorálek ale exministrovi vzkázal, ať raději mlčí, když je spojován s kauzou Promopro.

Kritikou na adresu nynějšího ministra zahraničí nešetřil ve Studiu Blesk šéf diplomatů první Topolánkovy vlády Alexandr Vondra (ODS). Kdysi opoziční „provokatér“ Zaorálek je prý velkým zklamáním.

Alexandr Vondra strávil v Černínském paláci jako šéf diplomacie pouhých pět měsíců na přelomu let 2006 a 2007. I s takto krátkou zkušeností si ale troufl na rázné zhodnocení současného ministra zahraničí.

„Z ministrů zahraničí – těch, kteří sloužili delší dobu po 89 – on je nejslabší a nejméně viditelný,“ řekl Vondra na Zaorálkovu adresu. Místopředseda ČSSD prý manažersky selhal. „Já si ho pamatuju, jak byl vidět jako opoziční speaker v parlamentu, neustále provokoval. Teď vede diplomacii, tak ten střet nejde dělat,“ dodal dnes už pouze řadový člen ODS.

Lubomír Zaorálek (ČSSD) si ale ostrá slova nenechal líbit. „Pokud bych měl za sebou kauzu Promopro jako Alexandr Vondra, tak bych se úsudku o manažerských schopnostech druhých raději zdržel,“ vzkázal z Lucemburku v narážce na předražené ozvučení konferencí během českého předsednictví EU, které řeší soud.

Jak Vondra zhodnotil svého nástupce v rezortu obrany Martina Stropnického (ANO) a prezidenta Miloše Zemana? Podívejte se ve videu:

Video Alexandr Vondra (ODS) hodnotí Lubomíra Zaorálka, Martina Stropnického i prezidenta Miloše Zemana. - Zuzana Štíchová, Jan Brunclík
Video se připravuje ...

hejhej ( 5. listopadu 2015 13:02 )

Vondra už asi ztrácí pamětť. To chce říct, dobrými ministry zahraničí byl "kníže"

salto ( 5. listopadu 2015 12:12 )

Ta havěť z ODS má snad teflonový povrch

salto ( 5. listopadu 2015 12:10 )

A co ten vosel kterej si málem sestřelil letadlo? Ten byl taky jedlej

dzery ( 5. listopadu 2015 11:06 )

Utři se pobudo...

geza ( 5. listopadu 2015 09:29 )

Od tebe to Sašenko sedí , Promopro je toho svědkem .Jak je možné , že se z toho tak lehko vykroutil , jen proto že byl milým Havla ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa