Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zeman rozčílil své příznivce. V žaludku jim leží setkání s Obamou

Autor: Vera Renovica, Zuzana Štíchová - 
30. září 2015
19:45

Je to paradoxní situace. Zatímco kritici prezidenta Miloše Zemana uznale kývají hlavou se slovy „no konečně“, jejich roli kverulantů převzali Zemanovi vlastní příznivci. Nelíbí se jim, že se Zeman nakonec během své cesty přeci jen setkal s prezidentem Spojených států Barackem Obamou. Podle Zemana ale dělají chybu, protože prezident by se měl stýkat se všemi významnými státníky.

Tohle průměrný volič MZ těžko vydýchá,“ napsala na sociální síti Marie. „Prezident mě zklamal. S kavárnou, buzeranty a fanatickými muslimy se nemluví,“ přidal se Radek. To je jen část kritických příspěvků, které se sešly na sociálních sítích u fotky prezidenta Miloše Zemana usmívajícího se vedle Baracka Obamy a jeho manželky Michelle.

Sám prezident ale nenávistné komentáře nechápe. „Pokud příznivci kritizují, že se fotografuji s prezidenty významných světových mocností, pak se domnívám, že dělají chybu, protože český prezident by se měl stýkat s významnými politiky všech zemí. Takže když mě kritizují za to, že se fotografuji s Putinem nebo s čínským prezidentem, nevidím logiku, aby mě kritizovala jiná strana za to, že se fotografuji s Obamou,“ řekl Zeman Blesku.

„Byla to zdvořilostní forma setkání. Prezident Obama říkal, že je rád, že mě opět vidí. Já jsem mu říkal, že jsem taky rád, že ho opět vidím,“ dodala hlava státu.

Našli se ale i tací, kteří prezidentovo setkání s prezidentem USA podpořili nebo ho alespoň brali jako nutnost. „Moc hezky se mi na to nekouká, ale chápu, že pan prezident musí jednat s každým,“ napsal Josef. „No jo no, když ho nikdy nepozvou do Bílého domu, jako třeba Kisku, tak je třeba ho odchytit, jako kdysi Klaus Bushe při VS OSN,“ myslí si Michael.

tgbg ( 1. října 2015 17:53 )

Pořád lepší, když se sejde s Obamou, než s fašistou Putlerem.

xiioma ( 1. října 2015 13:50 )

eliska

eliska963852 ( 1. října 2015 10:32 )

Moje matka je už dvacet mrtvá. Jsi typický Zemanův volič, dement.

vvogh.t ( 1. října 2015 09:22 )

debílku, amíkum nebyl po chuti pouze třasořítka klaus, na toho s.rali všichni

vvogh.t ( 1. října 2015 09:20 )

tak jako tvoje smradlavá a věčně poch.caná máma, blbe

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa