Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Zeman v USA: Hasičům z 11. září dá sošku, setká se i s rodinou české oběti

Autor: vr - 
27. září 2015
14:45

Hodil „rudé trencle” za hlavu a přeletěl velkou louži. Prezident Miloš Zeman (70) v neděli zahájil třídenní návštěvu v americkém New Yorku, kde promluví na Valném shromáždění OSN. A s prázdnýma rukama se na Západ nevydal. 

Na Národním památníku 11. září totiž třem hasičům, kteří po teroristickému útoku zachraňovali životy, předá sochu jejich patrona. „Kromě symbolického dárku sv. Floriana, který je patronem hasičů, přinášíme i další dárky. Například fotografie památníku, kteří čeští hasiči zřídili na paměť svých kolegů po útoku 11. září. A kromě toho pan prezident s sebou v české a anglické verzi přináší tradiční hasičskou modlitbu,” informoval novináře ředitel hradního protokolu Jindřich Forejt.

Při návštěvě památníku se má prezident setkat také s rodinou Lukáše Rambouska, který je jednou ze dvou českých obětí událostí z roku 2001.  

Cesta hlavy státu vyvrcholí v noci z úterý na středu našeho času vystoupením v OSN, kde chce světové mocnosti vyzvat k jednotnému postupu v boji proti tzv. Islámskému státu.

Blízko a přeci tak daleko

V OSN se v pondělí také sejdou ruský prezident Vladimir Putin a americký prezident Barack Obama. Zda se s Putinem setká český prezident, Hrad nekomentoval. Od pondělí bude na návštěvě New Yorku také premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Program jeho cesty s tou prezidentskou, která se dle Hradu připravovala od června, ale nebyl koordinován. Lze tedy předpokládat, že se při velmi podobném složení programu naši dva vrcholní představitelé minou. A to si podle nedávných informací zrovna „potykali”.

tosca28 ( 28. září 2015 03:15 )

Boze krakonos500, ty jsi ale debil, tvuj prispevek to jenom dokazuje....

tosca28 ( 27. září 2015 23:20 )

Ty hnupe komunistickej, co to tady blabolis o nadsenych svetovych mediich? TheGuardian je americky denik, to zaprve a za druhe jak je videt ty rudej prde nevis, ze TheGuardian jsou levicacky, komunisticky noviny. Kdyz davas anglicke odkazy, tak si precti tohle, zatuchlej prde : The National Guardian, later known as The Guardian, was a radical leftist independent weekly newspaper established in 1948 in New York City. The paper was founded by James Aronson, Cedric Belfrage and John T. McManus in connection with the 1948 Presidential campaign of Henry A. Wallace under the Progressive Party banner. Although independent of any political party, the National Guardian was initially close to the ideological orbit of the pro-Moscow Communist Party USA. In February 1968 the newspaper's editorial staff was reorganized. The paper shortened its name to The Guardian and gradually turned towards a pro-Chinese orientation and support of the Maoist New Communist Movement in the United States.

vi3ol ( 27. září 2015 19:13 )

Ta tvoje pravda stojí fakt za to!pravdo.. Jedničková.. Ještě i tomu V.K.lausovi se povedlo dostat k Bushovi, i když nikdy nebyl oficiálně pozván! Chybí snad tvému ožralovi selfíčko s Obamou?? Udělej mu ho ve Photoshopu k Vánocům. Jestli to dovedeš. A zařiď mu někde v Tatarstánu profesuru, ať klesne jeho zášť vůči profesorům jmenovaných v ČR! Ale nezná studu, takže ho k ty fotce s Obamou ta jeho banda kašparů stejně dotlačí!

1pravda1 ( 27. září 2015 18:00 )

Nejsem debil tak se milosizemane - obracej na někoho jiného o vysvětlení když nerozumíš psanému textu. Pro tebe je každý debil na každé diskuzi, ale nejspíš budeš nejvíc debilní ty sám, když píšeš pod jménem Miloše Zemana, že by nějaká schíza? Jdi se léčit.

1pravda1 ( 27. září 2015 17:50 )

Nadšená světová média hovoří o setkání Putina s Obamou, a také Obamy s čínským prezidentem, Zeman se s nimi setkal, když je to významná událost pro USA proč to není významná událost pro ČR? Pražská kavárna si nevidí na špičku svého nosu. Zeman má své chyby ale je na straně občanů ČR a to je hlavní, a nekrade na zahraniční návštěvě jako Klaus.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa