Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Pasáček“ Jurečka zaútočil na Kaufland. Zpochybnil lásku k Česku

Autor: Jan Kálal, ČTK - 
4. června 2015
12:00

Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) se snaží ukázat, že není jen tak nějaký „pasáček vepřů“, jak ho ve sněmovně překřtil Miroslav Kalousek (TOP 09). Vyrazil do boje proti řetězcům a za terč si vybral označení českého původu na potravinách. Jurečka se přitom navezl do sloganu Kauflandu „Z lásky k Česku“.

Řada reklamních nápisů na obalech je podle ministra zemědělství pro spotřebitele matoucí. Stát chce proto na potravinářských výrobcích kontrolovat pravdivost označení českého původu.

„My chceme vyhláškou i do tohoto vnést pořádek, aby naše dozorové orgány byly schopny kontrolovat, jestli označení, které tam výrobce nebo prodejce uvádí, jestli je klamavé, či není,“ prohlásil Jurečka.

Šéf resortu zemědělství tvrdí, že v Česku objevil nový nešvar. Za poslední dva tři roky se podle něj výrazně rozrostl fenomén, kdy obchodní řetězce označují řadu potravin tak, že mají nějaký vztah k České republice. Zákazníci se v tom podle něj ztrácejí.

Zasednout za volat traktoru, posekat řepku, zorat pole. Takový je letní režim ministra zemědělství Mariana Jurečky (KDU-ČSL). Zasednout za volat traktoru, posekat řepku, zorat pole. Takový je letní režim ministra zemědělství Mariana Jurečky (KDU-ČSL). | Foto Blesk – Martin Sekanina

„Mám někdy pocit, že „Z lásky k Česku“ je spoustu výrobků, které toho ani mnohdy s ČR mnoho společného nemají,“ uvedl ministr. 'Z lásky k Česku' je reklamní slogan obchodního řetězce Kaufland. Firma Jurečkův výpad zatím nekomentovala.

Ministr také zmínil, že resort připravil vyhlášku, která umožní novým způsobem označovat potraviny podle jejich tuzemského původu. Označení budou dvě, a to „Česká potravina“ a „Vyrobeno v České republice“. Obě označení by měla začít platit v dalších měsících.

Resort zemědělství chce nadále podporovat i značku Regionální potravina, o osudu značky Klasa se nyní rozhoduje.

ivoadler ( 4. června 2015 12:29 )

"Z lásky k Česku" - Kaufland, Nakupujte hezky česky - Penny Market. Ať jdou tihle vlastenci do prd.ele. Dělají si z nás srandu.

valdom_hayzle ( 4. června 2015 12:24 )

Z lásky k Česku - několikrát se mi stalo u vajíček: na obale CZ vejce, uvnitř vajíčka s PL razítkem. A nejvíc mě dráždí jejich blbá reklama v telce: při textu "z hospody hraje pěkná písnička" ukazují vinný sklípek. To sakra nějaká kráva z reklamky nemohla natočit 10 vteřin v hodpodě?

salto ( 4. června 2015 12:19 )

U Kalouska bych zpozorněl, kdyby se o někom vyjádřil slušně

krat5 ( 4. června 2015 12:18 )

 Ten Kalousek je fakt děsnej debil. S těma svejma výblitkama patří mezi ty prasata on sám.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa