Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chládkova sekretářka denně brečela, říká ministrova podřízená

Autor: shp - 
29. května 2015
08:21

Pět let pracovala v úřadu ministra školství Marcela Chládka. Byla svědkyní šikany, křiku i zoufalství zaměstnanců, z nichž se někteří nedokázali ubránit pláči. Listu MF DNES, který ve čtvrtek o ministrově skandálu poprvé informoval, se ozvala další žena, která zažila Chládkovu krutovládu.

Kristýna Karetová pracovala na ministerstvu školství jako referentka personálního odboru pět let. Za tu dobu byla svědkem Chládkova chování, které označila sama za šikanu.

Například jsem na chodbě slyšela, jak křičel na vrchního ředitele, že je tlusté prase. Vrchní ředitel o tom se mnou pak mluvil, byl z toho úplně špatný.

Upřímně jsem byla svědkem toho, jak lidi brečeli, každý den jsem viděla jednu jeho sekretářku ubrečenou. Na personálním oddělení jsem byla v kontaktu se všemi řediteli. Každý se bál do kabinetu ministra chodit,“ řekla Karetová listu.

V úřadu pracoval i její otec. S tím se měl Chládek dostat do sporu, protože o špatných poměrech na ministerstvu mluvil s novináři. Podle Karetové je to pravda.

Otec měl kvůli tomu s panem ministrem problém. Chtěl z ministerstva odejít, obával se, že ministr kvůli tomu půjde po mně. Pracovala jsem na personálním oddělení a pana ministra jsem upozorňovala, že tátu nemůže vyhodit za to, co udělal,“ prohlásila.

Reakce Chládka byla prý drsná. „Pana ministra to naštvalo. Pak mi jeden z ředitelů řekl, že po něm pan ministr chtěl, aby poslal údržbáře, aby mi zkontrolovali kancelář, a pracovníky IT oddělení, aby mi zkontrolovali počítač. Prý kontrolovali i tiskárnu, co jsem kopírovala a skenovala,“ tvrdí Karetová.

Od nástupu Chládka do úřadu opustilo ministerstvo devět žen. Desátá si pak vzala neplacené volno. Chládkovo nevybíravé chování potvrdila Blesk.cz jedna ze zaměstnankyň.

Ministr vše popřel, ve čtvrtek však premiér navrhl jeho odvolání. „Přestal splňovat přísné nároky, které spojuji s tím, když sociální demokrat vykonává vysokou ústavní funkci člena vlády,“ prohlásil Bohuslav Sobotka.

dave1987 ( 29. května 2015 23:51 )

Preco by sa mal zameriavat, ze slovenski studenti studuju v Cesku zadarmo, to je predsa Vas problem, teda vlady, ze do dovoli a teda Vy "danovi poplatnici" to dovolite jej- tej vlade. To teda neni jeho problem a ani ziadneho Slovaka. Boli by blbi to nevyuzit, ked je taka moznost.

violahorska ( 29. května 2015 22:56 )

... Jen další zamindrákovaný blbec...

dudlikov ( 29. května 2015 22:25 )

Jeste jsem chtela dodat, nikdy jsem do zadne diskuze neprispivala, ale kdyz jsem se dozvedela ze tento clovek bude ministrem skolstvi, prvni co me napadlo, tak tam mu sikana neprojde. A co se nestane? Najednou ctu, ze Chladek vyhozen za sikanu, koukam ty bozi mlyny vazne melou. Je nas opravdu hodne koho sikanoval. Kazdy se bal, protoze jsme vedeli, ze Chladek zastava nejvyssi funkci ve statnim urade a je neodvolatelny

dudlikov ( 29. května 2015 22:17 )

Rozhodla jsem se pridat svuj nazor, byla jsem zamestnana jako asistentka pro urad kde tento,,clovek,, pracoval a bohuzel jsem byla denne pritomna jeho sikane. Na tu pozici jsem cekala tolik let a tento clovek me nicil, kopal na chodbe do dveri at vypadnu z wc( ze je jeho!) pritom bylo pro nas 4 lidi, meho sefa a sekretarku tohoto cloveka, se kterou jsem bohuzel sdilela kancelar. Do prace jsem chodila pod leky na uklidneni, klepala jsem se, zazivaci potize a alkohol, abych to psychicky unesla. Dozvedela jsem se, ze sekretarka predemnou dala vypoved a skoncila na psychiatrii, nemohla jsem uverit. Tento ,,clovek,, me dohnal svym chovanim, az k situaci kdy jsem dala vypoved, z me vysnene prace. Pokud nekdo z blesku by me chtel kontaktovat, muzu vse dolozit i smlouvu na danem urade a rada vypovim sve zkusenosti s timto clovekem

tulip ( 29. května 2015 17:01 )

Dobytek a ne ministr.Je dobře,,že je v p..eli.Nebo ne?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa