Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chládek šikanuje lidi, prověřte to, žádal už v lednu premiéra Sobotku Jurečka

Končící ministr školství Marcel Chládek
Končící ministr školství Marcel Chládek  (Autor: ČTK)
Autor: dce - 
2. června 2015
09:58

Ministr školství Marcel Chládek prý svým chováním vyštvával zaměstnance z kabinetu. A premiér Bohuslav Sobotka se hádá s ministrem Jurečkou, zda bylo Chládkovo chování hlášeno včas. Mezitím se pracovníkům kabinetu ministra školství ulevilo. Chládkův odchod totiž zastavil příliv výpovědí, píše MF DNES, která jako první rozhovory s nespokojenými zaměstnanci a zaměstnankyněmi přinesla.

Kauza kolem šikany pracovníků v kabinetu ministra školství Marcela Chládka vyplula na povrch minulý týden, ministr zemědělství Marian Jurečka ale tvrdí, že na stížnosti zaměstnanců upozorňoval premiéra Bohuslava Sobotku už v lednu.

Pan premiér mi slíbil, že o tom s Chládkem promluví a pokusí se mu domluvit, aby své chování změnil,“ prohlásil podle serveru iDNES.cz Jurečka.

Sobotka to ale popírá; tvrdí, že s ním Jurečka mluvil pouze o fungování lidoveckého náměstka na ministerstvu. O problémech s Chládkovým chováním se ale vědělo – přiznala to i ministryně práce Michaela Marksová, údajně má ale zprávy pouze z druhé ruky. Prohlásila, že s takovou informací nemůže nic dělat – postižený se musí přihlásit osobně.

Ačkoliv byl Chládek Sobotkou odvolán, premiér nemá prokazatelné důkazy, které by šikanu potvrzovaly. Po Chládkově odvolání ale nastal v kabinetu ministra klid – počet výpovědí se snížil. „Výpověď skutečně stahuji, když ministr odchází,“ řekla serveru iDNES.cz pracovnice kabinetu Renata O.

lalia ( 2. června 2015 13:23 )

Také si myslím,že je nutil pracovat.Byli zvyklí na poflakování se za dob Nečase /taky to tak ve školství vypadalo/.Za to se přece ministr nevyhazuje.Udělal nejvíc práce za krátké období ze všech ministrů školství.Je to štika ve stojaté vodě a to jim vadí.

dzery ( 2. června 2015 13:00 )

a.z. ( 2. června 2015 12:02 )

Pravda jednou vyjde na povrch.Hahahahaha nenechte se vysmát.Co je pravda?Asi museli konečně pracovat,ne brát plat a flákat se po nákupech.

1pravda1 ( 2. června 2015 11:33 )

Nejvíce nás šikanoval a to i postižené Kalousek a Nečas svými zákony a neustálým zvyšováním daní a ubíráním peněz ostatním. Sobě ovšem platili královsky i za du-pačku s podřízenou!!! Sobotka ho vyhodil kvůli chování, to za Nečase museli rozkrást alespoň statisíce, než někdo odešel.

karcsil ( 2. června 2015 11:30 )

Sobotka je slaboch a populista,ktorý na premiera nemá !!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa