Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Komunistka Semelová: Sundejte Havla z Národního muzea!

Autor: ljš - 
19. února 2015
23:40

Rudá Marta vyrazila opět do boje! Po velmi kontroverzních výrocích na adresu Milady Horákové se opřela do Václava Havla, s jehož portrétem na budově Národního muzea se nedokáže smířit. Po magistrátu požaduje, aby ho sundal.

Šéfka pražských komunistů Marta Semelová žádá, aby z budovy Národního muzea na pražském Václavském náměstí zmizel portrét Václava Havla.

Budova je národní kulturní památkou a Havel na ní je podle ní stejně nevhodný jako čínské symboly na Staroměstském náměstí u příležitosti příchodu nového lunárního roku.

Na jednání zastupitelstva kvůli tomu interpelovala radního pro kulturu Jana Wolfa. Ten ji ale odkázal na živnostenský odbor.

Obří plakát na muzeum po dohodě s jeho vedením vyvěsilo Centrum pro současné umění DOX u příležitosti oslav 17. listopadu. Pod Havlovou fotografií je nápis »HAVEL NAVŽDY«. „DOX se hlásí k odkazu Havla a k jeho důrazu na základní lidské hodnoty,“ řekla deníku Právo Michaela Šilpochová z DOX.

Semelová dlouhodobě zpochybňuje zločiny komunistického režimu. O popravě Milady Horákové například řekla, že nevěří, že její přiznání bylo vynucené. Nesouhlasí také s výukou dějepisu na školách, která podle ní prezentuje léta 1948-1989 zkresleně. Nedávno pak v pořadu Hyde Park pronesla, že skutečnost, že byl někdo spolupracovníkem STB, není „známka toho, že by byl neslušný“.

povim_vam_pravdu ( 6. ledna 2016 22:27 )

Havla sundat a tebe přibít na dveře. Hned vedle Semelový.

ruudazvostravy ( 7. června 2015 14:56 )

Madla Ůlbrajtová,ta smrdutá jůdystycká kchunda?Ta uš bude asy taki brzo pr*dět pý*čou do émerykn hlýny.

ruudazvostravy ( 7. června 2015 14:51 )

 Paráda,eště že tady tu Martičku máme.Voni bi jynáč ty hawlystyckí bů*zeranti chtěly furt fydlat první housle,ksyndl jeden vopruzenej.

villi ( 21. února 2015 21:36 )

HAVEL DOLŮ ! K NOZE! RYCHLE! NEŽ SE TO MUZEUM SESYPE!

zauber ( 21. února 2015 11:06 )

Dnes Havel a včera Sovětský svaz, toť jen pro vlastizrádce a prospěcháře ten nejlepší čas.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa