Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rudá poslankyně Semelová, která zpochybnila proces s Miladou Horákovou: Vyhrožují mi smrtí!

Autor: Vladimír Barák - 
3. dubna 2014
05:00

Zlehčila justiční vraždu Milady Horákové (†48) a za to jí hrozí až 10 let vězení. Poslankyně Marta Semelová (53, KSČM) to pro Blesk exkluzivně komentovala: „Za tím, co jsem řekla, si stojím.“

Blesk: Dostáváte po svém účinkování v pořadu Hyde Park na ČT hodně nenávistných reakcí?

Marta Semelová: Přišly mi anonymní e-maily s urážkami, výhrůžkami. Je mi v nich vyhrožováno násilím, a dokonce i smrtí. Není mi to příjemné, ale nebojím se. Vše si ukládám, kdyby se něco stalo.

Trestní oznámení, vyšetřování policií a řada lidí, které jste svým vyjádřením k Miladě Horákové rozhořčila… Čekala jste to?

Nečekala. Překvapuje mě, kam jsme se až dostali, když za názory v diskuzním pořadu, který je o diskuzi a o názorech, se najednou vyvine taková kauza. Pokud v názorovém pořadu nemůžu říct svůj názor, tak je to už hodně špatné. Nepřispívá to k něčemu, co nazýváme demokracií.

A co vaše rodina? Vyčetla vám účast v pořadu?

Ze strany jak své rodiny, tak svých přátel cítím podporu. Moc si toho cením.

Když nyní víte, jakou reakci vaše vystoupení u veřejnosti sklidilo, změnila byste ve svých výrocích něco?

Já na tom nemám co měnit. Za vším, co jsem řekla, si stojím a nestydím se za to.

Bojíte se trestu?

Nemůžu komentovat vyšetřování orgánů činných v trestním řízení. Nebylo by to ode mě fér. Věřím ale, že budou konat spravedlivě. Je otázkou, co ve skutečnosti za tou kauzou stojí. Vnímám, že se blíží volby do Evropského parlamentu a také, že nás na podzim čekají volby do Senátu a místních zastupitelstev.

Trestní oznámení na vás podal starosta brněnské městské části Starý Lískovec Vladan Krásný z ODS. Znáte ho?

Vůbec ho neznám a v životě jsem o něm neslyšela.

Poškodí stranu vaše kauza před volbami?

Lidi podle mě zajímá, jak budou bydlet, zda budou mít kam dát dítě do školky a co s rostoucí kriminalitou. Ta kauza, o které mluvíte, je uměle vyvolaná. Mluvíme o minulosti, přitom občané mají obavy z budoucnosti.

Co řekla o Miladě Horákové

"Já to považuji samozřejmě za nešťastné, nicméně Milada Horáková se také přiznala ke všemu, ke své činnosti. O tom, že to byla vynucená přiznání, dost pochybuju."

O okupaci v roce 1968

"V žádném případě bych to nenazvala okupací. Nazvala bych to internacionální pomocí, která nám ovšem do budoucna udělala mnohé problémy."

Z čeho je podezřelá

Kvůli zmíněným výrokům v pořadu Hyde Park na ČT24 ze dne 13. 2. 2014 půjde poslankyně již brzy k výslechu. Policie ji vyšetřuje kvůli podezření ze založení, podpory a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka. Dále projevu sympatie k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka, popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidy.

villi ( 9. ledna 2016 18:50 )

AŤ ŽIJE KSČM !!! KSČM JE PRAVDA !!! KDO NECHCE SLYŠET PRAVDU JE ZLOČINEC,ROZVRACEČ A VLASTIZRÁDCE !!! DANĚ,PRÁCI,ŽIVOTY A JISTOTY VÁM NEBEROU KOMUNISTÉ !!! CHCETE SI DÁL UTAHOVAT OPASKY???

doktorrka ( 7. dubna 2014 05:27 )

Nadávat umí každý kdo je chytrý

violahorska ( 6. dubna 2014 20:50 )

Ty jsi hlavně h -loupá, neboli lopata. Tak co s tebou.

doktorrka ( 5. dubna 2014 07:09 )

Nepotřebuji přesvědčovat.Mám pravdu a to je důležité.Každý komunistický stát je na tom nejen ekonomicky a justičně líp než za vlád kterýchkoliv svobodných a demokratických.Nevěříš? pusť si zprávy

rudyptak48 ( 4. dubna 2014 21:31 )

doktorrka - - - svými argumenty přesvědčíš tak 5-ti leté dítě, i to bych ty děti možná podceňoval.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa