Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Biľak byl fajn, Horáková se přiznala? Rudá učitelka Semelová půjde k výslechu

Rudá poslankyně Marta Semelová za své kontroverzní výroky o Horákové, okupaci, či Biľakovi, míří k výslechu
Rudá poslankyně Marta Semelová za své kontroverzní výroky o Horákové, okupaci, či Biľakovi, míří k výslechu  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák, ČTK)
Autor: fab, simao - 
2. dubna 2014
11:32

Vasil Bil'ak byl „pozitivní postava“, sovětská okupace, „internacionální pomocí“ a přiznání Milady Horákové nebylo vynucené… Šílené výroky poslankyně KSČM Marty Semelové míří k soudu. A Semelová, původním povoláním učitelka, k výslechu. Podezřelá je ze spáchání tří trestných činů. Přesto se však dočkala stranické nominace v boji o pražského primátora!

Rudé poslankyni hrozí až desetileté vězení, pokud ji soud uzná vinnou za její slova v pořadu ČT Hyde Park. Vyvolala pořádný rozruch, když např. o jedné z nejznámějších obětí komunistických monstrprocesů řekla, že "Milada Horáková se navíc přiznala ke všemu, ke své činnosti." A vpád vojsk Varšavské smlouvy okomentovala slovy: "Já bych to v žádném případě nenazvala okupací. Nazvala bych to internacionální pomocí, která ovšem do budoucna udělala mnohé problémy."

Paní učitelka Semelová

Semelová šla proti proudu i v momentě, když na jednoho z autorů zvacího dopisu pro Sověty, "zrádce" Vasila Biľaka, vzpomínala v dobrém. "Byl to významný politik Československa. Pro mě to byla pozitivní postava," uvedla v ČT Semelová. Biľak byl zkrátka fajn chlapík a léta komunistické normalizace, kterou sovětské tanky přivezly, patrně národní epochou... A to Semelová vystudovala Pedagogickou fakultu UK a působila jako učitelka matematiky, českého jazyka, ale i vlastivědy na základce v Praze-Modřanech.

Poslankyně KSČM míří k výslechu

Na hlavu Smelové brzy po odvysílání přistála trestní oznámení. Nyní je podezřelá ze spáchání tří trestných činů, uvedl server tyden.cz. Jde o tyto: 1. založení, podpora a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka; 2. projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka; 3. popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidy.

Právě za případné prokázání spáchání prvního trestného činu hrozí Semelové 3 až 10 let za mřížemi. Další trestné činy jsou méně závažné. "Nyní bude následovat podání vysvětlení paní poslankyně, které se bude řešit patrně dožádáním podle místa bydliště na nějaké příslušné obvodní oddělení," uvedl Týdnu dozorový žalobce kauzy Jan Petrásek. Semelová tak míří k výslechu.

Nová pražská primátorka?!

Ani její kauza však nebrání tomu, aby Semelová stanula v čele kandidátky KSČM pro volbu nového pražského primátora. "V tajné volbě ji na tento post zvolila krajská konference strany a kandidátku potvrdil ústřední výbor," řekl MF Dnes pražský komunistický poslanec Jiří Dolejš. Názory Semelové jsou však podle něj v rozporu s přijatými závěry KSČM a ve straně proto značně minoritní.

villi ( 9. ledna 2016 18:51 )

AŤ ŽIJE KSČM !!! KSČM JE PRAVDA !!! KDO NECHCE SLYŠET PRAVDU JE ZLOČINEC,ROZVRACEČ A VLASTIZRÁDCE !!! DANĚ,PRÁCI,ŽIVOTY A JISTOTY VÁM NEBEROU KOMUNISTÉ !!! CHCETE SI DÁL UTAHOVAT OPASKY???

handgood ( 3. dubna 2014 10:12 )

všichni se jen přetvařují.... vevnitř jsou to všichni tupí stalinisté...

rudyptak48 ( 3. dubna 2014 10:06 )

Na téhle bábě Semelové je vidět, jak kvalitní členy má KSČM. Když se tahle zrůda dostala do poslanecké lavice, jak to musí vypadat s názory prostých členů a voličů KSČM?

venxa ( 3. dubna 2014 02:58 )

Bezte uz do pr/dele vy primitivni komunisticka pakazi a lina luzo.

lukreciaborgia ( 2. dubna 2014 23:55 )

eliska-takže s tou svobodou slova a demokracii to asi nebude tak docela pravda,že???Jestliže je svoboda slova,tak si můžu žvanit co chci.A můžeš mi říct,kde je to napsané?Který je to paragraf,které sbírky zákona?Ráda bych si to přečetla a diskutovala v tom případě jinde.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa