Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Členka KSČM útočila na Miladu Horákovou a chválila okupaci: Prošetří to policie!

Poslankyně KSČM Marta Semelová hodnotila v TV proces s Miladou Horákovou, či okupaci sovětskými tanky
Poslankyně KSČM Marta Semelová hodnotila v TV proces s Miladou Horákovou, či okupaci sovětskými tanky  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, ex - 
3. března 2014
12:47

Rudá poslankyně Marta Semelová perlila v České televizi. Předvedla řadu militantních hlášek - o tom, že se Milada Horáková před odsouzením ke všemu doznala, a nebo že invaze sovětských tanků byla internacionální pomoc. Nyní však bude mít nepříjemné oplétačky. Státní zástupce se rozhodl celou věc předat policii!

"O tom pochybuji, že to bylo vynucené přiznání," řekla Marta Semelová v pořadu Hyde Park k popravě Milady Horákové za komunistického režimu. Vykonstruovaný proces s bojovnicí proti nacismu komentovala poslankyně KSČM slovy, že svou protirežimní činnost Horáková přiznala. Hájila tak vlastně její popravu!

Státní zástupce předává věc policii

Výroky Semelové však zvedly ze židle nejen antikomunisty. Následovala trestní oznámení od aktivisty Dušana Makovského a starosty Brna-Starého Lískovce Vladana Krásného (ODS). "Nebudu se k tomu vyjadřovat," napsala Blesku sama Semelová.

"Věc dnes postoupím policii s tím, aby zahájila úkony trestního řízení," uvedl dnes státní zástupce Jan Petrásek pro tyden.cz. Právě on posuzoval trestní oznámení na Semelovou.

Jaký trestný čin mohla Semelová spáchat? Exnáměstek ministra spravedlnosti František Korbel pro Český rozhlas zmínil například »projev sympatií k hnutí potlačujícím práva a svobody člověka«, případně »popírání či zpochybňování genocidy«. A sazba? V obou případech šest měsíců až tři roky. ČTK spekulovala o činech s horní sazbou až 10 let.

Naštvala i komunisty

"Tvrzení, že násilná okupace vlasti s desítkami zavražděných civilistů byla internacionální pomocí, že Vasil Bilak byl pozitivní postavou nebo že justiční vražda Milady Horákové nebyla postavena na vynuceném přiznání, nejsou akty demokratické svobody projevu, ale veřejné ukázky pohrdání utrpením obětí komunistického režimu," komentovala přitom počínání Semelové pražská radní Eva Vorlíčková (TOP 09).

Jenže proti Semelové se ohradila i část její vlastní strany. "Jako v každé straně, i u KSČM je ve straně několik proudů. Paní Semelová reprezentuje ten radikálnější z nich. Ve výsledku má strana image antisystémové strany, takže ve volbách získává protestní hlasy. Je však třeba dodat, že i část voličů KSČM silná vyjádření poslankyně nese dost špatně," upozornila profesorka politologie Vladimíra Dvořáková, že Semelová štve i komunisty.

zadnice ( 4. března 2014 11:34 )

Myslel jsem si kdysi, že jí jde o životní osudy a problémy občanů, ale je to neskutečně zarytá komunistka, koza která by se neztratila svojí "zažraností"ani u nacistů.

xxyy ( 3. března 2014 22:15 )

Já osobně vidím velký problém, za který vděčíme komunistickému spřeženci Havlovi, v tom že komunisti nebyli postaven mimo zákon stejně jako fašisti jelikož obě ideologie jsou stejně zrůdné. Kdyby byli komunisti postaveni mimo zákon, nebylo by možné aby tu v současnosti strašili "hodní" komunisti, kteří prý s těmi komunistickými zločiny těch dřívějších nemají nic společného ale ani se nenamáhali od nich distancovat. Tak holt musíme brát alespoň zavděk tím, že obhajování a propagace dřívějších komunistických zločinů je zákonem postižitelná.

diskutujici ( 3. března 2014 21:19 )

Co se mi nezda? Kdyz si vezmu tricko se srpem a kladivem, tak je to v poho. Kdyz si vezmu triko s haknkrajcem, tak mam problem. A o tom to cele je. Kdyz nekdo rekne, co je tak nejak "neslucitelne", ma problem. Zalezi, kdo to rekne, jak to rekne, a kdo to soudi (jo, a koho soudi).

zabibol ( 3. března 2014 20:04 )

Komunistická krasavice s IQ 50. Soudružka komunistická lůza.

xxyy ( 3. března 2014 19:57 )

Pochopení pro ní můžou mít jenom vypatlaný vymytý rudý mozky jako itecek

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa