Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Valentýnské něžnosti ve Sněmovně: Doteky a úsměvy nadlidí vystřídala bouře!

Autor: Jaroslav Šimáček - 
13. února 2015
09:51

Svátek zamilovaných se blíží. A láska jako by se zastavila i v poslanecké sněmovně. Jeden druhého se dotýkali všichni. Kluci s holkama, holky s holkama, kluci s klukama... Za lavicemi i před nimi. Jaroslav Zavadil (ČSSD) se družně naklonil ke kolegyni, ale... Idylka netrvala věčně. Strhla se totiž bouře. Kvůli myšlenkám ze Západu, mezi které mimochodem patří i ty valentýnské oslavy.

Love is in the air. A nebo hezky česky, láska je láska. Mezi českými poslanci jako by se s přicházejícím Valentýnem začaly množit něžnosti. Vřelé dotyky, pohledy z očí do očí...

Aha! tak nachytalo někdejšího šéfa odborářů Jaroslava Zavadila, jak objímá svou poslaneckou kolegyni. Letmých, ale i delších dotyků však bylo více.

Poněkud nedobrovolně se do všeobecného dotýkání zapojil i místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek, korzující Sněmovnou. Postál se zmiňovaným Zavadilem, úsměvů se dočkal od ministra školství Chládka.

Jenže vztahy mezi poslanci jsou jako „Vojna a mír“. Předvalentýnská nálada netrvala věčně. Atmosféra pořádně zhoustla poté, co Kalouskovi šéf KSČM Filip, který Sněmovně ve čtvrtek předsedal, po dvou minutách vypnul při jeho plamenné obhajobě západních myšlenek mikrofon. No co, vypršel přece čas na připomínku.

Do slovní přestřelky se pak vydatně zapojil i ministr zahraničí Zaorálek. S Kalouskem se však hádali o Západ, jeho myšlenky a historii. Žádný láskyplný Valentýn, Zaorálek poukazoval na historická krveprolití, za která je Západ zodpovědný a za která by se měl stydět. A pohoda byla ta tam. Ministr si vysloužil od opozice přívlastek "extrémní levičák". Netěší se on spíše na tradiční český první máj?

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa