Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Manželka kmotra Oulického vyhrála zakázku o jeden haléř! Na plyn pro lampy v Praze

Firma, ve které figuruje i manželka Patrika Oulického, vyhrála tendr na plyn pro lampy v Praze
Firma, ve které figuruje i manželka Patrika Oulického, vyhrála tendr na plyn pro lampy v Praze  (Autor: ČTK)
Autor: simao - 
2. února 2015
12:08

O pouhý jeden haléř vyhráli tendr pražského magistrátu na plyn pro pouliční osvětlení v Praze. Už to samo o sobě zaujme. Přidělení dvouleté zakázky je však o to zajímavější, že ve firmě figuruje mj. manželka Patrika Oulického, bývalého vlivného člena severočeské ODS. Tedy kmotra ze severu.

Kontroverzní podnikatel Patrik Oulický je známá firma. Ústecký „Vito Corleone“, jak mu svého času přezdíval místopředseda ODS Jan Zahradil, sice již členem ODS není, opět je ho však vidět v souvislosti s pražským magistrátem. I když modří již Praze dávno nevládnou. Firma, ve které figuruje mj. Oulického manželka Lucie, totiž vyhrála tendr na dodavatele plynu pro lampy v pražských ulicích. Informuje o tom server Aktuálně.cz. Okolnosti vyhraného tendru jsou však poněkud kuriózní.

Zakázku totiž vyhrála společnost v elektronické aukci o jeden haléř! Týká se to ceny za jednu megawatthodinu. Euro Gas Holding by tak od Prahy měla zinkasovat za dva roky služeb celkem 5,3 milionu korun. Aktuálně.cz však upozornilo ještě na jednu zajímavou okolnost – firma porazila dosavadního dodavatele Pražskou plynárenskou.

„Kdybychom byli u samotného začátku příprav této veřejné zakázky, za sebe mohu uvést, že bychom nastavili kritéria tak, aby nebylo možné vítězného uchazeče jakkoli zpochybnit,“ tvrdí současná primátorka Prahy Adriana Krnáčová (ANO) a poukázala na to, že podmínky tendru vznikly za předchozího vedení.

Otazníkem je přitom napojení firmy na samotného kmotra Oulického. I ten totiž obchoduje s plynem. Jen místo společnosti Euro Gas Holding provozuje společnost Holding Gas Europe. Jeho manželka je vedena jako členka představenstva statutárního orgánu. Předsedou představenstva je Vlastimil Prokeš, Oulického obchodní partner.

Podle Aktuálně.cz přitom firma sídlí v domě v Ústí nad Labem, který Oulický spoluvlastní. Je však dobře známo, že se podnikatel Oulický umí pořádně „otáčet“. A to i ohledně nemovitostí. V minulosti zaujal třeba kauzou s černými stavbami u své rezidence v Moravanech, které si postavil v chráněné krajinné oblasti České středohoří.

illis ( 2. února 2015 20:14 )

Kmotrům se u nás daří , Janoušek a spol. by mohl vyprávět, jsou moc spokojení. Je to všechno jedna pakáž , jedna levárna za druhou. Bezcharakterní lidé, když to kolikrát vidím kolem sebe, je to děs a běs .

kiwi65 ( 2. února 2015 19:10 )

 Hlavně toho kafrání kolem a jak budou volby zas je vy i.di.oti budete volit.Co se takhle zamyslet sami nad sebou????

moiaza ( 2. února 2015 17:53 )

Je vidět, že mafie v ČR spolehlivě funguje stále.

frantaklika ( 2. února 2015 16:37 )

samé ovarové hlavy, měly by to střílet jako Housky

frantaklika ( 2. února 2015 15:53 )

kolik promile příjmu Oulického familie bere v této společnosti např. paní uklízečka? Nějak tak vznikají sociální rozdíly, které ustí v revoluci jako byl např Majdan a totální destrukci. Na začátku je korupce, morální úpadek, revolta spodiny. Jen tak dále Slované, cizáci si už brousí zuby..a ten plešatec na obrázku..ten stejně skončí v prachu tak jako vy..hlupáci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa