Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Konečně! Kmotr Oulický končí v ODS. A jeho strana jásá!

Severočeský kmotr Patrik Oulický vystoupil z ODS (vlevo na stranickém sjezdu v roce 2010)
Severočeský kmotr Patrik Oulický vystoupil z ODS (vlevo na stranickém sjezdu v roce 2010)  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
22. března 2013
15:25

Kontroverzní severočeský podnikatel Patrik Oulický se rozhodl vystoupit z ODS. Ústecká organizace modrých to prý uvítala, oznámil její šéf Radim Holeček. Oulického chápal jako negativní symbol strany.

Zámožný podnikatel a vlivný člen ODS Patrik Oulický vystoupil ze strany. Ústecká organizace ODS prý jeho krok přivítala, oznámil dnes ČTK její předseda Radim Holeček.

"O ukončení členství pana Oulického vím a vítám ho. Byl vnímán jako negativní symbol ODS. Ústecká ODS byla personifikována právě do osoby pana Oulického a my jasně říkáme, že s negativními symboly už nechceme být spojováni," prozradil Holeček. Důvod, proč Oulický stranu opustil, však prý nezná.

Patrně právě do Oulického se před časem pořádně opřel také europoslanec Jan Zahradil (ODS), i když ho na svém profilu na facebooku výslovně nejmenoval. Za prohru ODS v komunálních volbách však prý mohli lidé, jako je "tlustá býčí šíje opásaná zlatým řetězem, či místní don Vito Corleone, bez jehož souhlasu nelze jmenovat ani hajzlbábu na veřejném záchodku." 

Se Zahradilovým komentářem pak bylo ve spekulacích spojováno právě Oulického jméno. Stejně jako s korupční kauzou kolem ROP Severozápad. Dotační úřad sídlí v budově, která patří společnosti, kterou Oulický spoluvlastní.

"Úřad sídlí v domě, jehož majitelem je ústecký kmotr Patrik Oulický, blíže prameni už by snad být ani nemohl," řekla loni v červenci soudkyně Kamila Elsnicová, když vynášela v korupčním případu rozsudek nad bývalým šéfem úřadu Petrem Kušnierzem, odsouzeným na 7,5 roku.

Vedle toho Oulický proslul také vybudováním několika černých staveb v chráněné krajinné oblasti České středohoří.

jahodove_ticho ( 22. března 2013 20:26 )

Takovej ultrakreten má zkapat, to bude u něj teprve to správné vystoupení!

jity ( 22. března 2013 16:21 )

Krysa opouští loď a je pěkně vypasená, utopí se?

namoroman ( 22. března 2013 16:18 )

Královská Krysa opouští potápějící se loď Titanik... Pomohl ho potopit-takoví vědí kdy zavčasu zmizet-už se z té ODS nedá výhledově nic vyždímnout,tak rozhodí sítě někde jinde.By byl hlupák,kdyby tam zůstával.Ale v TOP kvůli němu (s jeho reputací) asi moc skákat radostí nebudou.

DBBS ( 22. března 2013 15:45 )

A kdy tohle zajebaný prase bude vyšetřovat policie ? Nebo mi snad chce někdo tvrdit, že tenhle dobytek je čistej ?

reggina ( 22. března 2013 15:29 )

ODS se topi, Oulicky mozna chce do TOPky

Zobrazit celou diskusi