Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Topolánek zavrhl ODS: Jeho firma poslala půl milionu na konto TOP 09

Mirek Topolánek a Miroslav Kalousek se jako premiér  ministr financí sešli v jedné vládě
Mirek Topolánek a Miroslav Kalousek se jako premiér ministr financí sešli v jedné vládě  (Autor: ČTK)
Autor: simao, INT - 
22. března 2013
11:02

ODS označil již dříve za Titanik a se svou bývalou stranou se její někdejší předseda nerozešel v dobrém. Pro Mirka Topolánka však, zdá se, svitla nová naděje, jak udržet pravici u moci. Zatímco ODS jde ke dnu, preference TOP 09 po prezidentské volbě vzrostly. A tak na to zareagoval i Topol.

Obliba TOP 09 vzrostla i díky tomu, že se její lídr Karel Schwarzenberg probojoval do 2. kola prezidentské volby. Stoupajících preferencí Topky si všiml i někdejší předseda ODS Mirek Topolánek. Se svou vlastní stranou se nerozešel v nejlepším, loni ji dokonce označoval za Titanik, který jde ke dnu.

Pikantní je, že Topolánkova firma VAE Controls s.r.o., ve které dělá prokuristu a je stoprocentním vlastníkem a generálním ředitelem její mateřské společnosti VAE Controls a.s., poslala na konto TOP 09 loni půl milionu korun.

"Po pravdě o tom slyším poprvé a je mi to navíc jedno. Ale asi se na to zeptám. No aspoň, že to nedali socialistům. To je dobrá zpráva," řekl však Právu Topolánek s tím, že prsty v tomhle daru nemá.

Že však z firmy spojené s bývalým předsedou ODS přišly peníze do kasy TOP 09 byl překvapený i Miroslav Kalousek: "To je od něj hezké. Nijak mě to nepohoršilo, naopak potěšilo," okomentoval dar ministr financí.

Mezi ODS a TOP 09 se mezitím rozevírají nůžky volebních preferencí. Podle STEM by ODS skončila v současné době ve volbách až čtvrtá. Za ČSSD, TOP 09 a komunisty. Nečasova strana má v současnosti 53 poslanců, podle posledního průzkumu by však "urvala" pouhých 22 křesel.

henryj ( 22. března 2013 17:42 )

Musí se zavděčit,oni totiž !!!jeden na druhého toho ví tolik,že by to vyšlo na doživotí,tak si musí jeden druhého krýt,jinak by asi TOPOL skončil jako dr.RATH.KALOUSEK je pěkná s..ňa.

vlasta1 ( 22. března 2013 15:33 )

Nechápu jak mohl ztratit poslední zbytek soudnosti a poslat peníze té nejhorší a nejasocialnější straně v čele s kalouskem??

marmat ( 22. března 2013 15:15 )

Honem to nebude a když tak z JINÉHO SOUDKU ! ČSSD + TOPka

marmat ( 22. března 2013 15:13 )

Honem to nebude ale rozhodně z jiného SOUDKU.....

marmat ( 22. března 2013 14:24 )

To ho musel opravdu Klaus při rozlučce GENERÁLNÉ nas... Jinak opouštět Titanik budou nyní i akčnější koně ! Škoda, že XICHTEM TOP 09 je pořád Kalousek

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa