Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Expremiér Topolánek: Janoušek ovládal Prahu!

Autor: shp - 
13. prosince 2012
07:34

Vliv mocného kmotra Romana Janouška byl tak velký, že na něj neměl ani tehdejší premiér České republiky. Sám Mirek Topolánek to přiznal listu MF Dnes.

Topolánek vedl vládu v letech 2006 až 2009. „Já jsem tu Prahu prostě nikdy pořádně nezvládl,“ řekl deníku Topolánek. Z odposlechů BIS, která Janouška sledovala v roce 2007, lze vyčíst, že lobbista měl své lidi nejen v spřízněné ODS, ale i v ČSSD. Stýkal se třeba s expremiérem Jiřím Paroubkem, což potvrdil jeho exporadce Jaroslav Tvrdík. Ten v odposleších figuruje jako prostředník schůzek. Známé je Janouškovo přátelství s exprimátorem Pavlem Bémem.

Janouškův vliv na ministerstva

„Roman Janoušek fakticky ovládal Prahu. A nejen ji. Měl vliv na pozemkový fond, Lesy České republiky, ministerstvo průmyslu a obchodu, ministerstvo dopravy a mnohé další resorty. Janoušek byl tehdy prostě všude, kam jste se podíval. A i pro mě byl ze začátku osobou, se kterou jsem se musel stýkat, pokud jsem chtěl cokoli řešit v Praze a cokoli řešit s Bémem. A nijak zvlášť mě to netěšilo,“ řekl Topolánek.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

venca80 ( 17. prosince 2012 13:21 )

Topole zbytečně moc mluvíš... To tvoje odchodné ve stovkách mega taky není moc košér a veř, že jednou to na tebe někdo vytáhne...

mili177 ( 14. prosince 2012 13:36 )

wandzi: presne to same si myslim ja. Takovym, co nas okradaji ve velkem se tady tleska! A po tech, co delaji od rana do vecera, a neukradli ani zvejdu se plive! Proboha, co jsme to za narod. Zlodeji a vrazi se nazyvaji kmotri, prostitutky hvezdy zlatokopky! Ziju ted nejaky cas v Anglii, a toto se tady nedeje. Lidi se hned brani, kdyz se je nekdo snazi osulit. A rozhodne se tady zlocincum nestavi pomniky slavy!

marmat ( 13. prosince 2012 20:41 )

A snad si na něj později taky někdo posvítí!???

marmat ( 13. prosince 2012 20:40 )

Píšete VOLOVINY Z CESTY!!! Tady mluvíme o ALKOHOLU 2,2%, přejeté (autem odhozené) ženě a EXEMPLÁRNĚ SLEDOVANÉ KAUSE!!! Promiňte, ale Vaše vzpomínečky Vám nikdo nevezme!!! A na Silvestra můžete jít za JAMESE BONDA 007 a fakt si to věřit

moiaza ( 13. prosince 2012 14:28 )

A jejda. Padla kosa na kámen. Janoušek je vyšším kmotrem než Topolánek. To se nemělo stát. A nebo Topol chtěl jen říct, že je to on, kdo ovládá Janouška?

Zobrazit celou diskusi