Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Státní zástupkyně o kmotru Janouškovi: Nedbalost u něj nepřichází v úvahu!

Autor: ČTK, oj - 
11. prosince 2012
12:03

Kmotr Roman Janoušek, který v březnu srazil v opilosti ženu, bude stíhán za úmyslný trestný čin. Podle státní zástupkyně Jitky Rybenské nepřipadá nedbalost v úvahu. Janoušek odškodnil zraněnou ženu částkou 900 tisíc korun.

"Já zatím nevím, jestli se to bude překvalifikovávat, ale nedbalostní právní kvalifikace nepřichází v úvahu," prohlásila státní zástupkyně. Podle ní se nyní řeší zejména kvalifikace trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, ze kterého je Janoušek také obviněn. "Podle mého názoru se to skončit jinak než obžalobou nedá," uvedla Rybenská. Jak dlouho bude vyšetřování ještě trvat, ale nedokázala odhadnout.

Policisté jí předložili v pátek znalecké posudky, které musí prostudovat. "Jen posudek z oboru dopravy má asi 90 stran, já se tím musím pročíst," podotkla žalobkyně. Poté bude rozhodovat, zda ještě není třeba doplnit dokazování. Kromě posudku z oboru dopravy znalci zkoumali Janouškovu příčetnost, hodnotili také vážnost zranění ženy. Deník Právo dnes uvedl, že podle znalců je lobbista za své jednání plně trestně odpovědný, ženě způsobil těžkou újmu na zdraví, navíc ji prý mohl před svým autem vidět. Z toho vyplývá, že by se již kvalifikace jeho činu nemusela měnit.

Janoušek sraženou ženu odškodnil, což může mít vliv i na výměru případného trestu u soudu. Přesnou částku však obě strany úzkostlivě tají. Podle dřívějších informací se jedná o trojnásobek bodového ohodnocení zranění, které vyčíslili lékaři. Výše ohodnocení zatím není známá.

Podnikatel podle policie při jízdě v Praze 4 nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do vozu, který jel před ním. Jel prý dál a zastavil až po zhruba 50 metrech na světelné křižovatce. Řidička z poškozeného auta za ním šla a pokoušela se ho kontaktovat, Janoušek ji ale podle policie autem srazil a ujel. Policie lobbistu dostihla, při dechové zkoušce mu naměřila přes 2,2 promile alkoholu.

gogo ( 11. prosince 2012 22:21 )

Ano, v této souvislosti to jistě nebylo vhodné vyjádření, ale na druhou stranu je neoddiskutovatelnou pravdou, že nikdo již nespočítá kolik českých výrobců i prodejců zlikvidovala tato vietnamská komunita. O pašování, drogách a hernách ani nemluvím... Dnes již téměř i každá vesnice má vietnamskou prodejnu.. A stále jakoby lidem nedochází kam toto vše směřuje... Poláci si nepoustili do země jediného vitnamce. A Němci je intenzivně z Německa vytlačují.. A čeští politici ? Ty si koupí každý. Zájem jejich státu je jim naprosto cizí...

gogo ( 11. prosince 2012 22:16 )

Já ne. A víš proč chlapče ? Protože jsem již příliš stár. A tak velice dobře vím, že rubáš nemá kapsy..

zadnice ( 11. prosince 2012 16:01 )

Janoušek bude spokojen, nic zvláštního se mu nestane. Peněz a konexí má až, až!!!

gevi ( 11. prosince 2012 14:53 )

Žlutá huba? Vypovídáte o sobě mnohem víc, než byste chtěl. Já jsem vaše názory docela bral, ale "žlutá huba" z vás udělala něco čím pohrdám.

ornel ( 11. prosince 2012 14:18 )

poldu za to, co bylo momentálně v kešeni-2800 Je to už šest let a řekl si o to sám.

Zobrazit celou diskusi