Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Kmotr Oulický: Co si zbourá, to si zase postaví!

Autor: Ondřej Čermák - 
6. června 2011
06:57

Tři roky trvalo úředníkům, než se rozhoupali a nařídili zbourat mohutné opěrné zdi a krytý vjezd, které si načerno v Chráněné krajinné oblasti České středohoří nechal u své luxusní vily postavit podnikatel a kmotr ODS Patrik Oulický (42). Další jeho černé stavby stále stojí, ale mocný milionář může zůstat v klidu. Když už totiž opravdu něco zbourá, za pár týdnů si stejnou stavbu postaví znovu. S požehnáním úřadů.

Krytý vjezd je zatím jedinou černou stavbou, kterou podnikatel a kmotr ODS Patrik Oulický skutečně zboural. Stavební úřad ústeckého magistrátu mu demolici nařídil v únoru letošního roku, po bezmála třech letech a po velké kritice veřejnosti, médií a dokonce i ombudsmana.

Patrik Oulický se ale může nad vším jen potutelně usmívat, o krytý příjezd ke své luxusní rezidenci nepřijde. Už si totiž stačil vyběhat stavební povolení a postaví si nový vjezd. Úřadům to nevadí.

„Nemáme žádný zákonný důvod stavbu zakázat. Stavební povolení pro vstupní objekt bude vydáno začátkem tohoto týdne,“ potvrdil Blesku vedoucí stavebního úřadu v Trmicích Martin Sommer.

Podnikatelova stavební firma se tedy bude mít co otáčet, na bourání a stavební úpravy ještě čekají mohutné opěrné zdi. Do těch se Patrik Oulický prý brzy pustí.

„Rozhodnutí se podřídím, zákony budu samozřejmě respektovat,“ vzkázal. Dalšími černými stavbami na pozemku jsou bazén i tenisový kurt. Jak se ale ukázalo na příkladu krytého vjezdu, kdyby i je musel přece jen zbourat, o cachtání v bazénu a pilování bekhendu se připravit nedá. Úřady mu jistě problémy dělat nebudou a peněz na pořízení nového kurtu a bazénu má tento kmotr ODS, bohatě zásobený veřejnými zakázkami, více než dost.

discovery ( 6. června 2011 10:13 )

Jen ať staví, blbounům pro zlost. Nám nevadí.

vendik.7 ( 6. června 2011 07:54 )

No když na to má ať si postaví co chce.A je celkem jedno, kde na to vzal.Kolik milionářů v Česku má peníze bez nekalých kšeftů?Kdyby měl blesk psát o každém z nich takové kr...... tak nic jiného nedělá.

oldpetr ( 6. června 2011 07:36 )

Do nekonečna to nemůže trvat, obyčejný , slušný, ponižovaný a okrádaný občan se jednoho dne naštve a vezme zpravedlnost do vlastních rukou aneb dějiny zákonitě opakují a vo tom život je .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání