Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kmotr Oulický chce nový vjezd do sídla

Autor: Ondřej Čermák - 
2. května 2011
14:02

Kmotr ODS a vlivný podnikatel Patrik Oulický (41) se opět pustil do díla. Na svém pozemku v Chráněné krajinné oblasti České středohoří plném černých staveb si naplánoval další megalomanský projekt. Jenže u úředníků tvrdě narazil a nepomohly mu ani jeho miliony ani přátelské vztahy s politiky. Stavební úřad v Trmicích jeho novou stavbu nekompromisně smetl ze stolu.

Zdi obložené břidlicí, posuvná vrata na dálkové ovládání a nezbytná bezpečnostní kamera na stříšce. To byl luxusní zastřešený vjezd ke stejně luxusnímu sídlu Patrika Oulického. A také zatím jediná z černých staveb, kterou mu úřady nařídily zbourat. Zdá se ale, že se kmotr zastřešeného vjezdu jen tak lehce nevzdá. Jak Blesk zjistil, nechal si vyprojektovat nový, ještě větší a mohutnější. Měl mít podobu obdélníkové zděné stavby s natřikrát odskočenou sedlovou střechou, z jedné strany zakončené vraty na dálkové ovládání.

Oulického plány se ale na rozdíl od ústeckého magistrátu, který jeho černé stavby bezmála už tři roky ignoruje, ani trochu nelíbily stavebnímu úřadu v Trmicích. „Projekt jsme zamítli, nebyl v souladu s předpisy. Mimo jiné například nevyhovovala velikost stavby,“ potvrdil Blesku šéf trmického úřadu Martin Sommer. Oulický, respektive jeho projektant, tak nyní bude muset všechny závady odstranit a znovu předložit ke schválení.

Kmotrovy další černé stavby – mohutné opěrné zdi a bazén – zatím stále čekají na verdikt ústeckého magistrátu. Ten se ale k ničemu nemá. Jeho do očí bijící liknavost a záhadnou shovívavost k mocnému podnikateli už několikrát mimo jiné kritizoval úřad ombudsmana. Za strhnutí staveb se dokonce přimlouval i premiér Nečas. Nic z toho ale nepomohlo.

handgood ( 3. května 2011 16:40 )

Neviem čí je to náhoda, alebo genetická úchylka...? Keď vidím v novinách grázla podnikateľa, vždy vypadá ako vypasená a vyholená prasačia hlava. Čím to asi je...? Žiadna inteligencia, ale vie si nahrabať miliony. Možno je to pre nás ostatných varovanie. Neverte podnikateľom z prasačími hlavami.

discovery ( 2. května 2011 11:39 )

Dělá dobře, že na blbce kašle.

dedek_org ( 2. května 2011 08:45 )

Pokud přispívá daněmi na chod obce , popřípadě něco občas pustí, tak at tu zůstane. Na druhou stranu ta zed je hnusná , pokud by ji o něco snížil či nechal prorůst něčím zeleným bylo by to fajn. Ten bazén či kurty mu nezávidím . Pokud na ně není vidět , nechápu jak mohou hyzdit krajinu.

cocococo ( 2. května 2011 08:23 )

Koukam ,ze tady se jenom krafe a stezuje.S tim nic nezmuzete.Vemte to do teplejch a zacnete.Poridte si nejaky maskace ,poradny bouchacky ,nejaky obrneny priblizovadla a premluvte ,nebo uplatte nejaky zbrojare a vrtulnikovy piloty a vyrazte na treti,absolutni defenestraci.Kdo to prezije v parlamentu, Strakovce a jinde ve vladnich baracich ,urcite to neprezije na ulici.Tak sup a hrrrrrr na ne!!!Kecy nemaji cenu!!!

karel128 ( 2. května 2011 07:26 )

krajské zkorumpované úředníky,kteří stále nechtějí dát příkaz k demolici Oulického kmotrovských černých staveb,..je nejlepší nakopat do pr.dele a na hodinu vyhodit bez nějakého odstupného, když nedělají svoje vysoce finančně hodnocené zaměstnání poctivě dle zákonů..!!! Je vidět,že jsou již za vodou z těch úplatků,a proto si těch dohozených, zkorumpovaných koryt/za 20let/..neváží..! Již jsou prostě ty úplatky za ty dlouhé roky u nich tak zažité, že to berou jako normální způsob jednání, a bez tučného bakšiše nic nedostaneš..!A co takových ksindlů všade ve státních zkorumpovaných úřadech je,...kradou všichni,kdo má jen i malou možnost nějakého rozhodnutí s razítkem a podpisem,..od starostů až až až nahoru..! ..pak to nemá ve státě tak vypadat,..ve světě jsme uznáváni jako zlodějský, zkorumpovaný, banánový stát bez čisté a spravedlivé soudcokracie a zákonů, běžných v normálních demokraciích.....Ksindl..!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa