Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Záhada zabouchnutého trezoru: Nagyová měla na vládě perly a prsteny!

Kriminalisté, zasahující v úřadu u Jany Nagyové, si prý omylem zabouchli trezor s jejími šperky
Kriminalisté, zasahující v úřadu u Jany Nagyové, si prý omylem zabouchli trezor s jejími šperky  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák, ČTK)
Autor: simao - 
21. února 2014
11:35

Nejen u sebe doma prý měla Jana Nagyová (dnes Nečasová) učiněné klenotnictví. Také na Úřadě vlády si měla schovávat perly a prsteny. Údajně šlo o "dárečky" za přístup k premiérovi Nečasovi. Jenže když policisté její sbírkou procházeli, zabouchli prý omylem trezor. A rázem se do něj nikdo nemohl dostat. Jak detektivové situaci vyřešili?

Drahé kabelky a šperky - velká záliba, možná až závislost Jany Nagyové. Tak to alespoň vypadá podle zdrojů obeznámených s vyšetřováním kauzy někdejší šéfky kabinetu Petra Nečase. A Nečasovy současné manželky.

Domovní prohlídka u Nagyové odhalila řadu pěkných kousků, detektivové z ÚOOZ však narazili na "zlatou žílu" i na samotném Úřadu vlády, kde podle deníku Právo Nagyová ukrývala perly a prsteny.

K zátahu v kanceláři Nagyové přitom došlo loni v červnu. "Tady je ale věcí!" divil se prý jeden z policistů, uvádí server novinky.cz. Jenže během jejich ohledávání měli kriminalisté omylem zabouchnout trezor.

A rázem vyvstal problém - jak se do něj opět dostat? "Nemohli ho pak otevřít a požádali paní Nagyovou, ať ho odemkne, jenže klíče se zasekly a nešlo to ani jí. Komentovala to slovy, že to se jí ještě nikdy nestalo," uvedl zdroj Práva. Zapeklitou situaci vyřešili detektivové tak, že si odvezli celý trezor! Do služebny na Perštýně, kam budou muset Nečas i jeho manželka zanedlouho na další výslech. S otevřením trezoru pak prý pomohli až přivolaní zámečníci. 

Účtenky u Poula: Muž, který nosil Nagyové šperky?

Lehce úsměvná příhoda, ale hlavní otázka zůstává nezodpovězená - jak Nagyová ke klenotům přišla? Údajně mělo jít o "pozornosti" za to, že sjednávala schůzky s Petrem Nečasem, uvedla Mladá fronta. Policie po jejich původu pátrala i v Pařížské ulici v Praze - ve zlatnictví Cartier. Účtenky od šperků pak měla najít u Lubomíra Poula, tehdejšího šéfa úřadu vlády. Byl však také podezřelý z toho, že umožnil Nagyové přístup ke zprávám tajných služeb. Obviněn ale z ničeho nebyl.

Právě Poul se přitom měl stát novým šéfem kabinetu ministra zemědělství Mariana Jurečky. "Pokud jde o situaci pana Poula, to je odpovědnost pana ministra Jurečky. Já jsem mu sdělil, že to jeho personální rozhodnutí nepokládám za šťastné, a pokud pan Poul bude vtažen zpět do té kauzy pana Nečase a paní Nagyové, tak nepochybně pan Jurečka na to bude muset reagovat," uvedl premiér Sobotka.

Lidovecký ministr Jurečka sice tvrdil, že má v Poula důvěru a ctí presumpci neviny, nakonec u něj ale Poul pracovat nebude. "Mluvil jsem s panem Poulem. Výsledek našeho jednání je takový, že mi nabídl rezignaci a já jsem ji přijal," uvedl Jurečka pro lidovky.cz.

illis ( 25. února 2014 22:36 )

Přesně tak a itartas se to nelíbí, ona nechápe o co vlastně šlo. Teď mne napadlo, jestlí jí Nečas Nagyová neslíbila kabelku a perličky ze své sbírky darů .

komentator ( 25. února 2014 11:48 )

Vysvětli Itartasi jak asi přišla pologramotná kantýnská Nagyovka, militantní odéesačka k velkému majetku přes 20 milionů korun (3 byty v Praze, šperky, zlato, velká hotovost ma účtech atd)? Odpověď je jednoduchná. Ta Nečasova kuběna vybírala výpalné! Zlodějští odéesáci Nečas a a Nagyovka drželi ochrannou ruku nad odéesáckými kmotry Rittigem, Hrdličkou, Janouškem a ti těm šmejdům Nečasovi a Nagyové platili výpalné!!! Proč policie neobstavila veškerý majetek Nagyové? Vždyť ta Nečasova kuběna nemůže doložit jak přišla za krátkou dobu premiérování Nečase k majetku přes 20 milionů korun!!! A blbečca jako Itartas se zlodějské odéesácké dvojice Nagyová-Nečas ještě zastává!!!

hejhej ( 23. února 2014 22:18 )

illis: Hnusná kobyla Nagyová za pomoci Nečase a trojkolky okradla stát o několik milionů.Vím, kradli a kradou i ostatní politici, ale tato zrůdka to vzala veřejně přes postel. Musíme věřit, že tato kauza bude řádně vyšetřena, bez zásahu politických a justičních chapadel, jak to je zatím u alkoholického hovada Janouška.

illis ( 23. února 2014 20:51 )

itartas Zklidni se, jaké lži, že se u ní v trezoru našla sbírka perel a prstenů a doma další šperky, kabelky a drahé dary za několik milionů, na které si nemohla nikdy vydělat . Doufám, že orgány činné v trestním řízení vše dokonale vyšetří a soud spravedlivě madam Nečas Nagyovou odsoudí . Není nic horšího, než když se takové lumpárny zametou pod koberec. Doufám že v tomto případě nebude spravedlnost slepá , jako v jiných kauzách .

illis ( 23. února 2014 20:44 )

Přesně tak

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa