Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kdo kupoval šperky pro Nagyovou: Otec právníka, který získal od státu zakázky za miliony

Autor: lvi - 
24. února 2014
20:35

Jana Nagyová zřejmě umí vařit nejlepší čaj na světě a navíc se nezištně postarat o nemocného člověka. Drobnými dárky ji za to odměňoval právník Karel Muzikář. Jeho otec Karel Muzikář starší však byl podle týdeníku Respekt o poznání štědřejší. Na jejich jméno totiž prý policie narazila v souvislosti prověřování záhady, jak se u šéfky kanceláře premiéra Nečase objevily šperky za deset milionů.

Podle týdeníku Respekt je jedním z donátorů Nagyové renomovaný pražský právník Kerel Muzikář, respektive jeho otec - Karel Muzikář starší. Oba pro Nagyovou podle svých slov měli slabost, ale každý z trochu odlišných důvodů. „Dávat dárky přátelům přece není trestné,“ říká právník.

Muzikářova advokátní kancelář Weil, Gotshal and Manges (WGM) dostala v minulosti od státu mnohamiliónové zakázky a v éře premiéra Nečase hrála při jejich rozdělování Nagyová docela velkou roli.

Nagyová přeci nemohla dostávat ponožky!

Podle policejních zdrojů týdeníku Respekt zaplatil Karel Muzikář údajně svou kartou u Cartiera v Pařížské ulici náhrdelník, aby o pár týdnů později následně přikoupil náramek z téže kolekce. Oba šperky se později našly při domovní prohlídce u Jany Nagyové. „Zřejmě šlo o záležitost mého otce. Ženy jsou jednou z jeho slabostí a paní Nagyová se mu bezpochyby líbila. Otec je ženatý a já čas od času nakupuji pro něj věci, aby do toho neviděla jeho manželka. Takže ten dárek jí posílal asi on, je to záměna, otec se jmenuje stejně jako já," vysvětlil týdeníku Respekt Karel Muzikář mladší.

On sám dával Nagyové také dárky, ale skromnější. "Já jsem měl s paní Nagyovou velmi přátelský vztah. Když jsem byl nemocný, paní Nagyová mi třeba uvařila čaj nebo mi nechala poslat jídlo. Nenechala mě v mé samotě. Chápala mě, byla rozvedená. Takže když máte takového přítele, kupujete mu dárky třeba k narozeninám a nejsou to zrovna ponožky. Jsem soukromá osoba a co komu dám je čistě moje soukromá věc. Nepamatuji se, jaké dárky jsem paní Nagyové dával, ale odvozovaly se od mého postavení,“ uvedl pro Respekt Karel Muzikář.

 

 

 

itartas ( 25. února 2014 11:37 )

namo... samozřejmě

itartas ( 25. února 2014 11:36 )

ab...vem jed na to, že nelituje ničeho! Co ho nezabilo ho jistě posílilo! Ostatně jako každého, kdo byl tímto nefér způsobem odstraněn z cesty!

itartas ( 25. února 2014 11:34 )

ninunko...mimochodem co to máš za nick? Na Jirku mi nešahej nebo mně nasere/š!

itartas ( 25. února 2014 11:32 )

santi...a ty jsi nepřekonatelný blb a všech pitomců král !

zadnice ( 25. února 2014 10:08 )

Souhlas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi