Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pan a paní Nečasovi: Fialový kabátek, lehký úsměv a spěch. Takhle pospíchali od výslechu

Expremiér Nečas s manželkou Janou opět vyrazili na policii
Expremiér Nečas s manželkou Janou opět vyrazili na policii  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan)
Autor: simao - 
26. února 2014
16:12

Barevně sladěni, s letmým úsměvem a rázným krokem. Tak manželé Nečasovi odcházeli z policejní služebny v Praze na Perštýně od dalšího výslechu. Tentokrát měla vypovídat paní Jana, dříve Nagyová. Údajně kvůli úniku tajných informacím od BIS. Při odchodu zaujala fialovým kabátkem. A rázným Nečasem.

Petr Nečas si s manželkou udělali další vycházku na policii. Tentokrát prý kvůli výslechu Jany Nečasové kvůli prověřování nezákonného nakládání s informacemi od Bezpečnostní informační služby (BIS). "Týkalo se to toho údajného úniku důvěrných informací z její kanceláře," potvrdil Blesku advokát Nagyové Eduard Bruna. Nečasová se však prý rozhodla nevypovídat. A vyrazila za manželova doprovodu zhruba po hodině pryč.

Protože zimní počasí ani na sklonku února nedorazilo, Nečas oblékl lehké modré sáčko, světlou košili a šedé kalhoty. Jeho paní pak si vyšla tentokrát v moderním fialovém kabátku. Nečas ji pevně držel za ruku a po výslechu měli evidentně naspěch..

Video  Advokát Nagyové: Jak to bylo u výslechu?  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

Nečasová i nadále čelí obvinění v kauze, která loni stála jejího milence premiérské křeslo. Je prověřována (stejně jako Nečas) kvůli údajnému podplácení trojice exposlanců ODS, ale také v jiných větvích spletité kauzy. Jednou z nich je nezákonné sledování Nečasovy předchozí manželky Radky.

Tou další pak právě protizákonný přístup ke zprávám tajné služby BIS. Některé z nich měla podle MF Dnes dokonce předat spolupracovníkům lobbisty Iva Rittiga. To popírá. Obviněna nebyla, měla pouze podat vysvětlení.

Petr Nečas je obviněn kvůli trafikám pro Tluchoře a spol., brání se ale, že nešlo o podplácení, ale běžný politický obchod. Neuspěl pak se stížností na zveřejnění záběrů ze zatýkání Jany Nagyové. Nečas kvůli tomu podal trestní oznámení na šéfa protimafiánského útvaru Šlachtu. Naopak klidný může být expremiér v otázce podpisu pod Klausovu amnestii. Žádného trestného činu se tím podle rozhodnutí Městského státního zastupitelství nedopustil.

y1xcvbnm ( 27. února 2014 20:09 )

Eva a Vašek???

y1xcvbnm ( 27. února 2014 20:07 )

Už by si mohla pí. Nečasová koupit nové sluneční brýle které by jí alespo%n trochu slušely.

zadnice ( 27. února 2014 13:20 )

Naprostý souhlas!!! Nečas ji pevně držel za ruku a po výslechu měli evidentně naspěch..to se mi "líbí" jak tu kantýnskou z Chodova tahá podělanec Nečas pořád za ruku.

mnpv ( 27. února 2014 11:13 )

S čím nesouhlasíš? Argument by nebyl?

rudyptak48 ( 27. února 2014 10:35 )

Nechápu, proč ten párek škodné běhá ještě po svobodě. Nečas měl plnou hubu boje proti korupci a vzal si do úřadu svou milenku, která tu korupci vlastně organizovala. Bylo to vlastně vrátná, která otvírala vrata korupce na vládě. Každý blb v našem absurdistáně to ví, jen ten který s ní souložil to nevěděl? Bohužel policie i spravedlnost je slepá, hlavně co se týče politiků. Těch neřešených přešlapů je za posledních 20 let už tolik, že tento způsob jednání je vlastně in. Já bych to sportovní heslo "kdo neskáče, není Čech", změnil na "kdo neskáče, není zloděj".

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa