Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Muž, který Nagyové nosil šperky za miliony: Řídí kancelář ministra zemědělství

Autor: ČTK, pom - 
15. února 2014
14:42

Lubomíra Poula, jenž byl tři roky šéfem Úřadu vlády, zadržela loni policie v souvislosti s kauzou kolem Jany Nagyové. Údajně u něj našli účtenky za luxusní šperky a kabelky, pro které ho prý Nagyová posílala. Teď řídí kancelář ministra zemědělství Mariana Jurečky.

Bývalý vedoucí úřadu vlády Petra Nečase (ODS) Lubomír Poul (49) řídí nově kancelář ministra zemědělství Mariana Jurečky (KDU-ČSL). Informuje o tom server Lidovky.cz.

Poula loni zadržela policie v souvislosti s kauzou kolem šéfky Nečasovy kanceláře Jany Nagyové. Z ničeho ale obviněn nebyl. Údajně u něj detektivové našli účtenky na luxusní šperky a kabelky, podle deníku Právo pak Poul vypověděl, že jej pro ně Nagyová posílala

"Sháněl jsem profesionálního úředníka. Jeho předchůdkyně odešla ještě ten den, kdy jsem nastoupil, a já jsem rázem neměl šéfa úřadu," vysvětlil serveru Lidovky.cz Jurečka, proč padla volba právě na Poula.

Kauzu Nagyová teď policie intenzivně řeší. Provedla razii v luxuním zlatnictví v Pařížské ulici, kde si údajně vyžádala veškeré účetní dokumenty. Podle všeho si Nagyová na drahé šperky, jejichž hodnota by se mohla vyšplhat až do milionů korun, nemohla legálně vydělat.

Poul Nečasův úřad řídil v letech 2010 až 2013. Předtím působil od roku 1996 na ministerstvu průmyslu a obchodu v různých funkcích, v té poslední od roku 2007 jako vedoucí úřadu ministerstva a ředitel sekce správní.

Poul vystudoval fakultu elektrotechnickou Vysokého učení technického v Brně. Je členem dozorčí rady ČEZ. V médiích se jeho jméno objevilo v roce 2010 v souvislosti s kauzou údajné korupce na ministerstvu životního prostředí, kdy ho měl o pochybných zakázkách informovat exšéf Státního fondu životního prostředí Libor Michálek. Policie prověřovala, zda se neoznámením korupčního jednání nedopustil trestného činu, případ ale odložila.

Jurečka také hodlá vytvořit nový tým poradců z nevládních organizací. Povede ho podle serveru dosavadní šéfka okresní zemědělské agentury v Přerově Simona Prečanová. Poradní tým, který prý dosud na ministerstvu chyběl, má mít podle Jurečky nejvýše deset lidí.

villi ( 10. března 2015 19:04 )

VYŠETŘIT V HAAGU!! ZRUŠIT VLÁDU JEDNÉ STRANY !!ZAVŘÍT VAROVAT CELÝ SVĚT !!NAHRADIT ŠKODY!!! VŠEM!! PRO VÝSTRAHU !!

ipsace ( 18. února 2014 13:26 )

To si z nás, dolních 10 miliónů, dělá mladý pan Jurečka legraci, když zaměstnal Nečasova poskoka, p. Poulu ? Hanba Jurečkovi a tím pádem i Sobotkovi.

blamal ( 16. února 2014 13:26 )

Tak von Poul jen nosil šperky za milion, protože je pro ně ta megera, chudáka malýho, nesvéprávnýho, posílala? A to mu na tom nebylo nic divnýho, že to byly tak šíleně luxusní kousky za takový prachy? Asi ne, on nic, on muzikant. Barák má jak další kmotři, ale asi už dočly prachy jak pro jeho zákonitou, tak pro madam milenku. No, asi byl tak oddanej, že kdyby mu taq Nečasovic zr.ůda řekla, ať skočí z vokna, tak skočí. To Jurečkovi jeho našeptávači vybrali opravdu echt dobře, JE to profesionální úředníček a má asi opravdu už teď hluboko do kapsy, že se nestydí ukázat mezi lidma. Humus.

123automobil ( 16. února 2014 09:35 )

123automobil ( 16. února 2014 09:34 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa